banner564

Ne yapsak olmuyor

Rum halkı, Mont Pelerin’deki başarısızlığın sorumluluğunu Türkiye’ye mal etti

Ne yapsak olmuyor
banner598
 Rumların, Mont Pelerin’deki ikinci liderler görüşmesinin başarısız olmasından Türkiye’nin sorumlu olduğunu iddia ettiği bildirildi.
   Simerini gazetesince yaptırılan anketin dün yayınlanan ikinci bölümüne göre;katılımcıların yüzde 93’ü, Türkiye’nin Mont Pelerin görüşmeleri sırasındaki tutumunun, görüşmeleri olumsuz etkilediğini belirtirken, yüzde 5’i görüşmelerin etkilenmediğini, yüzde 2’si de görüşmelerin olumlu etkilendiğini belirtti.
   Yunanistan’ın tavrıyla ilgili olarak ise, katılımcıların neredeyse yarısı, Yunanistan’ın tavrının görüşmeleri etkilemediğini, yüzde 38’i olumlu etkilediğini, yüzde 15’i de olumsuz etkilediğini ifade etti.
   Ankete katılanların yüzde 74’ü, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Mont Pelerin görüşmelerindeki tutumunun doğru bir tutum olduğunu kaydederken, yüzde 13’ü yanlış bir tutum izlediği görüşünü beyan etti, yüzde 13’lük kesim ise bu soruyu “Bilmiyorum/Yanıtlamıyorum” şeklinde cevapladı.
   Ankete göre, yıl sonuna kadar Kıbrıs sorununa çözüm bulunacağı konusundaki umutlar da tükenmiş durumda. Katılımcıların yüzde 86’sı, 2016 sonuna kadar Kıbrıs sorununa çözüm bulunamayacağı görüşünü belirtti. Yüzde 14’lük kesim ise Kıbrıs sorununun çözüleceği umudunu taşıyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2016, 08:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473