banner564

Niyeti bozmak

Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi ile görüşen Anstasiadis, garantilerin kaldırılmaması halinde referanduma gitmeyeceğini bildirdi

Niyeti bozmak
banner598
 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi ile gerçekleştirdiği yemekli toplantıda garantiler konusunu gündeme getirdiği bildirildi. Rum basınına göre Anastasiadis, garantilerin kaldırılmaması halinde referanduma gitmeyeceğini söyledi.
   Fileleftheros gazetesi Anastasiadis’in, BM Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesini bilgilendirerek, güvenlik başlığını ele aldığını ve garantileri içerecek bir öneriyi referanduma koyamayacağını açıklığa kavuşturduğunu bildirdi.
   Gazete, süreçle ilgili temkinli bir iyimserlik bulunduğunu dile getiren Anastasiadis’in, bununla birlikte çok taraflı konferans gibi acele hareketlerden kaçınılması, aynı zamanda geçmişin hatalarının (hakemlik, zaman takvimleri) da tekrarlanmaması gerektiğini ifade ettiğini de aktardı.

Erdoğan-Çipras görüşmesi

   Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın bugün New York’ta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yapacağı görüşmenin ana konusunun da Kıbrıs sorunu olacağını kaydeden gazete, “Bir Yunan diplomatik kaynağa” göre, iki ülkenin dışişleri bakanlarının da katılacağı görüşme esnasında, Çipras’ın Erdoğan’a açık mesaj vereceğini söyledi. Buna göre Çipras,  Türk askeri birliklerinin adadan çekilmesi gerektiğini ve çağ dışı garantiler sisteminin kaldırılmaması halinde, Atina’nın Kıbrıs sorununda bir çözümü desteklemesinin mümkün olmadığını belirtecek.


Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2016, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474