banner564

Ölümcül tehlikeler var

Rum Meclis Başkanı Omiru, Ortak Açıklamayı öne sürerek halka korku veriyor:

Ölümcül tehlikeler var
banner598

    Rum Meclis Başkanı ve sözde sosyalist EDEK lideri  Yannakis Omiru, ortak açıklamayı “gerileme’ olarak niteledi ve içerisinde,  “Kıbrıs Cumhuriyeti” açısından ölümcül tehlikeler barındırdığını iddia etti.
   Politis’in haberine göre, ortak açıklama zemininde başlayan müzakerelerden büyük endişe duyduğunu belirten Omiru, ortak açıklamanın içeriğinin Türk taleplerine doğru kaymayı ve reddedilen Annan planına geri dönmeyi gündeme getirdiğini savundu.

   Partisinin Merkez Komite toplantısında konuşan Omiru, “ortak açıklama metninde çok tehlikeli maddeler bulunduğuna” işaret ederek, “yapıcı olmayan belirsizliklerin egemenlik yorumunda müphemlikler yarattığını” belirtti.

 

Egemenlik halkın

   Omiru, şöyle devam etti:

  “Egemenliğin Kıbrıslı Türklerden ve Kıbrıslı Rumlardan veya toplumlardan değil, halktan kaynaklandığı, tek, bir ve bölünmez olarak tayin edilmek yerine, Kıbrıslı Rumlardan ve Kıbrıslı Türklerden eşit kaynaklanacak diyerek egemenliği üç başlı hale getiren bir ifade benimsendi.
İç egemenlik ifadesi kaçınılmaz olarak üç başlı egemenliği güçlendiriyor ve konfederal oluşumu gündeme getiriyor. ‘Çözülmemiş konular’ ifadesi de Downer’ın görüş birlikleri belgesinin kabulünü gündeme getiriyor. Ortak açıklamanın ifadelerinden ve içeriğinden, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin dönüşümü değil partenogenezden (bakir doğum) devlet kurulacağı ortaya çıkıyor.
   Müzakerelere bu ortak açıklama temelinde katılmamızın Kıbrıs Cumhuriyeti ve Kıbrıs Helenizmi açısından ölümcül tehlikeler gündeme getireceğine inanıyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2014, 01:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473