banner564

Öncelik toprak

Rum tarafı, İsviçre’nin 3’üncü gününde haritayı görmek istiyor

Öncelik toprak
banner598
  Müzakere heyeti, Şehircilik ve Tapu dairesinin teknokratları ile biraraya gelen Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, toprak düzenlemeleri ve sunulacak haritalar üzerinde durduğu bildirildi. 
   Politis gazetesi  “Haritalarla Gitmeleri Gerek… Hedef, Başka Konularda Zaman Kaybedilmemesi” başlıklı haberinde, her iki tarafın da Toprak başlığı için İsviçre’de yapılacak yoğun müzakereler öncesinde hazırlık yaptığını belirterek, Rum tarafının “mümkün olduğunca uzun zamanı, toprak düzenlemeleri kriterlerinin görüşülmesi için kullanmak istediğine” dikkat çekti. 
   Görüşmenin başarıyla sonuçlanmasının somut haritaların sunulmasıyla mümkün olabileceğini yazan gazete, bunun  başarılması halinde önümüzdeki haftalarda uluslararası konferans yolunun açılacağını kaydetti. 
   Anastasiadis’in, ilk başta ele alınacak 4 başlığa gereğinden fazla zaman harcanmaması ve mümkün olan en kısa sürede Toprak başlığına girmesinden yana olduğunu iddia eden gazete özetle şunları ekledi:
   “Mont Pelerin’deki görüşmelerin ilk günü törensel olacak ve Genel Sekreter Ban Ki Moon da katılacak. İkinci gün ilk 4 başlığın (Yönetim, Ekonomi, AB, Mülkiyet) ve halen varlığını koruyan anlaşmazlıkların ele alınması bekleniyor. En geç üçüncü gün, Toprak kriterlerinin görüşülmesine başlanacak ve kriterlerde uzlaşı sağlanırsa karşılıklı harita teatisi yapılacak.
   Bunun paralelinde, açıkça belirttiği gibi Kıbrıs Türk tarafı, yol haritasını sunmadan çok taraflı konferans için somut bir toplanma tarihine dair bir anlaşma hedefliyor.”

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2016, 06:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474