banner564

172 sunum yapılacak

LAÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleşen Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu başladı

172 sunum yapılacak
banner598
Raif UZKAN
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle Ankara Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) ile KKTC Teknik Öğretmenler Derneği işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu (EYFOR 7) dün başladı.
LAÜ’nün ev sahipliğinde Girne’de Acapulco Otel’de yer alacak forum yarın sona erecek.
Forumda, sözlü sunumların yanı sıra, 5 panel, açık oturumlar, atölye çalışmalarında toplam 172 sunumun yapılması bekleniyor.
Açılışta, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’nın yanı sıra TC Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. M. Hilmi Çolakoğlu, Ankara Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) Başkanı ve EYFOR Eş Başkanı Dr. Adem Çilek, KKTC Teknik Öğretmenler Derneği (TÖDER) Başkanı ve EYFOR Eş Başkanı Ahmet Arslan ve LAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Oğuz Serin birer konuşma yaptı.
Açılışa, CTP Güzelyurt Milletvekili Mehmet Çağlar, 6 ülkeden eğitimciler, öğretmenler, akademisyenler ve diğer ilgililer katıldı.
Forumda, “Politika, Felsefe, Etik, Liderlik”, “Eğitimde Nitelik ve Gelecek”, “Meslek Olarak Öğretmenlik”, “Okul Yöneticiliği ve Yönetici Atama Politikaları”, “Değişen Toplum Değişen Okul ve Yeni Perspektifler”, “Eğitim Bilimlerinde Araştırma”, “Eğitimde Teknoloji ve Tasarım”, “Uluslararası Sınavlar ve Türkiye”, “Türkiye’de Özel Eğitim”, “Eğitim Programlarında Yeni Eğilimler”, “Mesleki ve Teknik Öğretim”, “Göçmenler ve Eğitim Sorunları”, “Eğitimde Şiddet, Medya ve Güvenlik”, “Eğitimde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık”, “Türkçe Konuşan Cumhuriyetlerde Eğitim Öğretim”, “Eğitimde Sivil Toplum ve Baskı Grupları”, “Yüksek Öğretimde Eğilimler ve Yeniden Yapılanma”, “Eğitimde İyi Örnekler” ele alınacak.

Berova: Eğitime yatırım yapılmalı…
Bakan Özdemir Berova, içinde bulunulan yüzyılın bilgi çağı olduğuna dikkat çekerek, son çeyrek yüzyılda teknolojide geri kalmak istemeyen toplumların bilgi sistemlerini ve eğitim programlarını çağın gereklerine göre düzenlediklerini kaydetti.
Berova, eğitim, sağlık ve beslenme gibi 3 alana yapılan yatırımların önemine işaret ederek, bu alanlardaki yatırımlar dengeli şekilde yapıldığı takdirde insan kaynağından gerektiği şekilde fayda sağlanabileceğine işaret etti.
Eğitimin ülkelerin yatırım yapması zorunlu alanlarından olduğunu kaydeden Berova, insan kaynaklarının geliştirilmesinin gündemde en ön sırada tutulması gerektiğini vurguladı.

Açılışta kimler konuştu?
TC Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. M. Hilmi Çolakoğlu da TC Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın foruma başarı dileklerini iletti.
Ankara Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) Başkanı ve EYFOR Eş Başkanı Dr. Adem Çilek, EYUDER hakkında bilgiler verdiği konuşmasında, derneğin amacı ve uzun vadeli hedeflerini anlattı.
KKTC Teknik Öğretmenler Derneği (TÖDER) Başkanı ve EYFOR Eş Başkanı Ahmet Arslan da konuşmasında, TÖDER’in kuruluşu ve amaçları hakkında bilgi verdi ve derneğin eğitimcilerin eğitimine gösterdiği öneme vurgu yaptı.
LAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Oğuz Serin, açılışta yaptığı konuşmada forum hakkında bilgi verdi ve eğitimin sorunlarını çözecek güçlü bulgular kazandırması temennisinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2016, 06:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474