banner564

‘Önemli mesajlar verecek’

Erdoğan’ın, KKTC’ye yapacağı ziyaret güneyde büyük ilgi uyandırdı

‘Önemli mesajlar verecek’
banner598
   Türkiye’nin 12’nci Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk yurtdışı gezisini KKTC’ye, yapacağını okurlarına aktaran Rum basını, bu ziyaretiten önemli mesajla beklendiğini duyurdu. Rum basını ayrıca, Cumhurbaşkanı Derviş Erdoğlu’nun, Ankara’da düzenlenecek Cumhubaşkanlığı görev devir törenine katılacağına dikkat çekti.
   Fileleftheros haberini “Tayyip’in İlk Çıkışı İşgal Bölgelerine” başlığıyla birinci sayfasından verdi. Gazete Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun, Erdoğan’ın 28 Ağustos’taki yemin törenine katılmak üzere Türkiye’ye gideceğini, törene, aralarında ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de bulunduğu birçok yabancı liderin davetli olduğunu aktardı.

Ziyaretler sembolik olsada
   Erdoğan’ın, ilk yurtdışı ziyaretlerini 1 Eylül’de KKTC’ye, daha sonra da Azerbaycan’a yapacağı açıklamasına atıfta bulunan gazete bu ziyaretlerinin sembolik olmasına karşın bütün istikametlere önemli mesajlar vermesinin beklendiğine dikkat çeken gazete edindiği bilgilere dayanarak Eroğlu’nun Erdoğan’ı ve telefonla arayarak tebrik ettiğini de haberine ekledi.  
   Türkiye’deki Cumhurbaşkanı ve Başbakan değişiklikleriyle ilgili Türkiye çıkışlı haberlere de bir tam sayfasını ayıran gazete haberlerini şu başlıklarla okurlarına aktardı: “Erdoğan’ın Mutlak Denetimi İçin Stratejik Derinlik... Davutoğlu’nun Ana Görevi Başbakanlığı İndirgemek... AKP’nin Yeni Lideri Selefinin Rolüne İşaret Etti.. Yeni Türk Cumhurbaşkanı’nın Bir Sonraki Hedefi 2015 Seçimleri.” 

Yemin törenine Obama ve Putin ve Eroğlu da davetli
   Politis haberini “Tayyip Erdoğan 1 Eylül’de Kıbrıs’a... Gelenek Olduğu Üzere... Türk Cumhurbaşkanı’nın İşgal Bölgelerini Ziyaret Tarihi Açıklandı... NATO Toplantısından Önce Gerçekleşecek” başlık ve spotlarıyla aktardı. 
   Gazete Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olarak yemin edeceği 28 Ağustos’tan sonra ilk yurtdışı ziyaretini gelenek olduğu üzere KKTC’ye yapacağını, yemin törenine ABD Başkanı Obama, Rusya Devlet Başkanı Putin, Türki Cumhuriyetlerin liderleri ile birlikte Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da davet edildiğine dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2014, 08:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sarp Ege
Sarp Ege - 2 yıl Önce

Üstadın yazısını okuyunca kendi çocukluğum aklıma geldi. Rahmetlik babaannemin dini nasihatları aklıma geldi.Çocukluk saflık, duruluk.

Turgay
Turgay - 2 yıl Önce

Ben erken yaşta gerçeği gördüm kuran kursunda ağaçtan kayısı yediğimiz için birkaç arkadaş olduresiye dayak yiyince takkeli hocadan, hiç cennete gitmek istemedim o hocayi bidaha görmemek için.

Canani YALÇİN
Canani YALÇİN - 2 yıl Önce

Görünmeyen cennet kandırmacası olmasa; cehenneme çevirdikleri dünyaya nasıl kanacak insanlar…

Kalender
Kalender - 2 yıl Önce

Benim ninem de aynısını anlatırdı. Yıllar sonra bu anılarımı, saflığı hatırladım.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473