banner564

Önlem alınmazsa olay çıkacak

Larnaka Havaalanı’nda KKTC plakalı otobüse saldıran Rumlar, kuzeye geçen turistlere de büyük korku verdi

Önlem alınmazsa olay çıkacak
banner598

Larnaka Havaalanı’na önceki akşam giden ve park yerinde bekleyerek Bafra’da tatil yapmak üzere adaya gelen turistleri aldıktan sonra hareket etmeye çalışan KKTC plakalı otobüs, fanatik Rumların saldırısına uğradı. Otobüse su şişesi fırlatan ırkçı Rumlar, şoförünü de ölümle tehdit ederek “Bir daha seni buralarda görmeyelim” dedi.
Rumların ırkçı saldırısı sadece Larnaka Havaalanı’nda yapılanlarla kalmadı. Yol boyunca otobüsün önünü kesmeye çalışan çok sayıda Rum aracı, şoförün kaza yapması için her türlü yolu denedi. Otobüs içindeki yolcular Türk kesimine geçinceye kadar büyük korku yaşadı. Otobüs işletmecisi  Hasan Kırmızı durumu Dışişleri Bakanlığı’na aktararak önlem alınmasını istedi. Dışişleri Bakanlığı da Rum polisinin gözleri önünde gerçekleşen ırkçı saldırıyı sert bir dille kınadı. Bakanlık; olayın büyümesinin, Türk şoförün soğukkanlı davranışı sayesinde önlendiğini bildirdi.

Kırmızı: Şoförümüz tehdit edildi…
Diyalog’a konuşan Hasan Kırmızı, yaşanılan ırkçı saldırı karşısında tepkisini dile getirerek, Kuzey Kıbrıs’taki yetkililerin kendilerine sahip çıkmadığını söyledi.
Kırmızı. “Otobüsümüz Larnaka’da Rum polisi, havaalanı görevlileri ve diğer Rum otobüs firma çalışanları tarafından tacize uğradı. Otobüsün içerisinde turistler olmasına rağmen aracımıza su şişeleri fırlatıldı ve önü kesilmek sureti ile şoförümüz tehdit edildi. Aynalarına hasar verildi, Kuzey’e geçene kadar defalarca çeşitli Rum araçları tarafından taciz edilerek otobüsümüzü yoldan çıkararak kaza yapması istendi. Turistler korku dolu anlar yaşayarak Kuzey’e geçmişlerdir.”  

Cumhurbaşkanı ve hükümete tepki
Cumhurbaşkanı ve hükümet yetkililerine de sitem eden Hasan Kırmızı, Güney Kıbrıs’a geçerken yaşadıkları zorluk yetmezmiş gibi bir de saldırıya uğradıklarını ifade etti. Irkçı saldırılardan bıktıklarını belirten Kırmızı, “Bizler 3’üncü sınıf insan muamelesini kabul etmiyoruz, bizler saldırıları hak etmiyoruz. Bize Cumhurbaşkanı ve hükümet yetkilileri niye sahip çıkmıyor? Biz otobüsçüler bu toplumun evlatları değil miyiz?” ifadelerini kullandı, Yeşil Hat Tüzüğü, İki toplumun yakınlaşması için atılan işbirliği adımlarını hatırlatan Kırmızı, bu konuda Cumhurbaşkanı Akıncı’ya çağrı yaparak, “Ya bize sahip çıkın ya da biz kendimize sahip çıkmasını biliriz” dedi.

Dışişleri açıklama yaptı
Öte yandan Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs’taki havaalanlarından yolcu taşıyan Kıbrıslı Türklere ait ticari araçlara yönelik saldırılara bir yenisinin eklendiğini belirterek, bu olayı kınadı ve benzeri olaylarda olduğu gibi bu olayın örtbas edilmemesini, saldırıya karışanların derhal cezalandırılmasını istedi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Güney Kıbrıs’taki havaalanlarından yolcu taşıyan Kıbrıslı Türklere ait ticari araçlara yönelik saldırılara bir yenisi eklendi. Bu endişe verici olayı kınar, GKRY’nin, benzer diğer olaylarda olduğu gibi bu olayı da örtbas etmeden saldırıya karışanları cezalandırmasını  beklediğimizi kamuoyumuz nezdinde bir kez daha yineleriz.

“Güvenlik görevlileri sadece izledi”
Bakanlığımızın şirket yetkilisinden edindiği bilgiye göre, 5 Temmuz 2019 Cuma günü Larnaka Havaalanı’ndan gelen bir grup turisti KKTC’nde kalacakları otele taşımak üzere havaalanı park yerinde bekleyen ülkemizde kayıtlı bir nakliyat şirketine ait bir otobüste bulunan şoför ve turistlere saat 18:15 civarı ırkçı bir saldırıda bulunulmuştur. Bu nakliyatı yapabilmek için gerekli olan tüm belgelere sahip olan bahse konu şirkete ait otobüsün öncelikle arkasına park edilmek suretiyle hareket etmesi engellenmiş ve yolcuların alınmaya başlamasıyla birlikte sözlü ve fiziki bir saldırı gerçekleşmiştir. Bu esnada otobüse pet su şişesi atılmış ve dikiz aynaları eğilerek güvenli bir yolculuk yapabilmesi engellenmeye çalışılmıştır. Olay yerinde bulunan güvenlik görevlileri ise olayı izlemekle yetinmiştir. Otobüs şoförünün sağduyulu tutumu ve karşılık vermemesi sonucunda olayın tamamen kontrolden çıkması önlenmiştir.

“Irkçı saldırılara önlem alınsın…”
Otobüs havaalanından ayrıldıktan sonra da saldırılar sona ermemiş, GKRY plakalı ticari araçlar otobüsün yanından çok yakın ve hızlı geçmek ve hatta önünü kesmek suretiyle tacize devam etmiş ve yolcuların can güvenliği riske atılmıştır. Bunun üzerine yolcuların can ve mal güvenliğinden endişe eden otobüs şoförü önceden belirlenen güzergahı değiştirerek en yakın sınır kapısından KKTC’ne geçmiştir.  
KKTC’de kayıtlı ticari araçların GKRY’de artan bir şekilde benzer saldırılara maruz kaldığı görülmektedir. Yaşananları en şiddetli bir şekilde protesto eder, Rum yetkilileri insan hayatını dahi tehlikeye atmaktan çekinmeyen bu tarz ırkçı saldırılara karşı en kısa zamanda gerekli önlemleri almaya bir kez daha davet ederiz."

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2019, 10:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

TÜRKLER DE RUMLAR KADAR SAVAŞÇI OLSAYDI,KIBRIS SORUNU TEK HAMLELİK BİR SAVAŞLA BİTERDİ!!!!!!!!!!

ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

TÜRKLER İĞDİŞ OLDU ,RUMLARA SALDIRAMIYOR......YUHLAR OLSUN SİZE, ALKOLLE ÇÜRÜDÜNÜZ, ERKEK MİSİNİZ BE SİZ DE ?????!!!!!!!! BEŞ BETER OLUN EZSİN GAVUR BAŞINIZI.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473