banner564

‘Kıbrıs için zafer’

Mitsotakis’in 10 gün içinde adayı ziyaret edeceği bildirildi

‘Kıbrıs için zafer’
banner598

   Yunanistan’da geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen erken seçimden Yeni Demokrasi (ND) partisinin ezici çoğunlukla çıkması Güney kıbrıs’ta büyük bir memnuniyet yarattı. özellikle iktidardaki DİSİ yanlıları Mitsotakis’in başarısını “Kıbrıs’ın zaferi” olarak nitelendirdi.
   Politis “Rahat Galibiyetle Kıbrıs Sorunu İçin Zafer” başlıklı haberinde,  Mitsotakis’in, sonuçların belli olmasının ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, propaganda döneminde verdiği bütün vaatlerini yerine getireceği vurgusunu öne çıkardı.
   Gazete, ABD’de bulunan DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun dönüş yolunda Atina’ya uğradığını, Mitsotakis’in ofisine giderek, sandık çıkış sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, “Yunanistan ve Güney Kıbrıs açısından büyük zafer” için Mitsotakis’i tebrik ettiğini yazdı.
  Haberde, Yeni Demokrasi’nin (ND) açık ara önde tamamladığı seçimde Aleksis Çipras’ın partisi Siriza’nın, beklenenin aksine siyaset sahnesinden silinmeyip, yüzde 30 psikolojik barajını tutturarak muhalefet partisi olması, radikal partilerden “Hrisi Avgi”nin (Altın Şafak) meclis dışında kalması, onun yerine “Elliniki Lisi”nin (Yunan Çözümü) meclise girmesi öne çıkarıldı.

Maskeli haydutlar sandık çaldı

   Maskeli bir grubun, sandık çıkış sonuçlarının açıklanmasının ardından Eksarhia bölgesinde üç ayrı seçim merkezini basıp, göz yaşartıcı attıktan sonra sandık çaldığı belirtildi. Bu nedenle bu bölgede seçimin önümüzdeki Pazar günü tekrarlanacağı kaydedildi.
   Fileleftheros “Gür Sağa Dönüş… Yunanistan’daki Seçimden Yeni Demokrasi’nin Tek Başına Hükümeti Çıktı… Kiriakos Mitsotakis Bugün Yemin Edecek” başlıklı manşet haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Mitsotakis’i telefonla arayarak kutladığını yazdı.
   Habere göre, Anastasiadis ile Mitsotakis bu görüşmede,  Kiriakos Mitsotakis’in başbakan olarak ilk ziyaretini önümüzdeki on gün içerisinde Güney Kıbrıs’a gerçekleştirmesi konusunda mutabakat sağlandı.  
   Alithia manşet haberini “Tarihi (Ve Temiz) Zafer… Yunanistan Yeni Bir döneme Girdi… Yeni Demokrasi Güçlü (tek parti) Hükümet Kuruyor… (Çipras) Mağlup Ama Hayatta… (Mitsotakis) Galip ve Güçlü” başlıklarıyla aktardı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474