banner564

‘Politikalar sürecek’

Türkiye’nin enerji konusundaki uyarılarını dikkate almayan Rum Yönetimi açıklama yaptı

‘Politikalar sürecek’
banner598
 Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Türkiye’nin enerji alanında yaptığı son açıklamalara yanıt vererek, hidrokarbon alanındaki politikasını sürdürmekte kararlı olduğunu duyurdu.
   Alithia gazetesine göre; Türkiye Dışişleri Bakanlığı 6 Nisan Perşembe günü, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki 6 numaralı parselin önemli bir bölümünün Türkiye’nin kıta sahanlığı sınırları içerisinde kaldığına işaret etti. Bakanlık ayrıca, yabancı şirketlerin, deniz yetki alanlarında izinsiz hidrokarbon arama ve çıkarma faaliyetlerinde bulunmasına hiçbir şekilde izin verilmeyeceğine dair bir açıklamada bulundu.
   Habere göre, Rum Dışişleri Bakanlığı da bu açıklamaya karşılık verdiği yanıtta, Güney Kıbrıs’ın, uluslar arası hukuk ve Avrupa hukukuna saygı içerisinde egemenliğini ve egemenlik haklarını kullanarak, hidrokarbon alanındaki politikasını sürdürmekte kararlı olduğunu belirtti.
   Rum Dışişleri Bakanlığı, “Türkiye’nin basın açıklaması ve tehditlerin Türkiye’nin BM sözleşmesine, uluslararası hukuka ve uygar devletler arasındaki temel davranış ilkelerine saygı duymadığını bir kez daha ortaya koyduğunu” iddia etti.
   “Türk açıklamasının içeriği ve dile getirilen tehditlerin, Doğu Akdeniz’de ve bilhassa Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yetki alanına giren deniz bölgelerinde Türk eylemlerinin artan saldırgan yapısını gösterdiğini” savunan Rum Bakanlık, adanın yeniden birleşmesi amacıyla müzakerelerin yeninden başlamasının hedeflendiği çabaların gösterildiğine işaret ederek, bahse konu tehditlerin zamanının, müzakere sürecine zarar verdiğini ileri sürdü.
   Rum Hükümeti’nin, Kıbrıs sorununun çözümü çerçevesinde Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıs’ın doğal kaynaklarından istifade edilmesinden faydalanacağını tekrar tekrar dile getirdiğini de sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2017, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474