banner564

Propaganda onların sanatı

20 Temmuz’u protesto amacıyla Berlin’den motosikletlerle hareket edip, Güney Kıbrıs’a ulaşacaklar

Propaganda onların sanatı
banner598
  Rum Yönetimi, Kıbrıslı Türklere özgürlük, adaya barış getiren 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nın 42’inci yılı münasebetiyle çok sayıda etkinlik organize etti.
   En önemli etkinliklerinden bir tanesinin de, motosikletlilerin gerçekleştireceği“Berlin-Lefkoşa, özgürlük yürüyüşü” olduğu bildirildi. Politis gazetesi, etkinliğin amacının “işgal ve istila sorunu ve genel olarak Kıbrıs’ta insan haklarının ihlal edilmesi” konusunda Avrupa kamuoyunu bilgilendirmek ve aydınlatmak olduğunu belirtti. 
   Habere göre, “özgürlük yürüyüşü” 16 Temmuz’da Berlin’deki Brandenburg Kapısı’ndan başlayıp, Prag, Budapeşte, Belgrad, Sofya, Selanik ve Atina güzergahında devam ederek, 27 Temmuz’da Güney Lefkoşa’da tamamlanacak. 
   Gazete, motosikletlilerin, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in izin vermesi halinde, Rum Başkanlığı, Yunan Askeri Mezarlığı, “Ay.Demet” sınır kapısı ve Ledra Caddesi gibi sembolik noktalardan da geçeceğini yazdı. 
   Habere göre motosikletlilerin, Solomu ve İsaak’ın mezarlarının bulunduğu Paralimni Mezarlığı’na yönelik her şehirden düzenledikleri anma sürüşü ise 30 Temmuz’da yapılacak. 

Anti İşgal Etkinliği

   Rum siyasi partilerden DİKO, EDEK, Vatandaşlar İttifakı ve Ekologlar-Vatandaşlar İşbirliği’nin, darbe ve Barış Harekatı’nı kınamak için ortaklaşa düzenleyecekleri “anti işgal etkinliği”nin ise 18 Temmuz’da gerçekleşeceği belirtildi. 
   Politis gazetesi, DİKO, EDEK, Vatandaşlar İttifakı ve Ekologlar-Vatandaşlar İşbirliği’nin dün yaptığı açıklamada etkinliğin ayrıntılarını dile getirdiğini yazdı.
   Habere göre, 18 Temmuz’da saat 19:30’da Ledra Palace’ta yapılacak etkinlikte, Lefkoşa Üniversitesi emekli rektörü ve aynı zamanda Indiana ve Purdue Üniversitesi Siyasi Bilimler emekli öğretim görevlisi Vangelis Kufudakis konuşma yapacak.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2016, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474