banner564

Çok şeyler başardık Gururluyuz

Diyalog TV 3’üncü Yaşını Merit Lefkoşa Otel’de düzenlenen aile yemeğiyle kutladı

Çok şeyler başardık  Gururluyuz
banner598
 Diyalog Medya Grubuna bağlı Diyalog TV 3’üncü yaşını Merit Lefkoşa Otel’de düzenlenen ‘aile yemeğinde’ kutladı. Yemeğe, Diyalog Medya Genel Yayın Yönetmeni ve Direktörü Reşat Akar, Diyalog yöneticileri ve çalışanları katıldı. Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk da gecenin onur konuğuydu. 
   Gecede bir konuşma yapan Diyalog Medya Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar, Diyalog TV’nin 3 yıl içerisinde lider konuma geldiğini anlattı. 
  “Biz 3 yıl içerisinde ne yaptık, buna kısaca değinmek isterim. Halkımızın  mesajları ve yapılan kamuoyu araştırmaları liderliğe yükseldiğimizi gösteriyor” diyen Akar şöyle dedi:
   “Yayın hayatına başlarken işimizin kolay olmadığını biliyorduk ama bu süre zarfından bu ülkede iz bırakan bir çok iş yaptığımız için halkımız bizi bu yerlere getirdi. Daima araştırmacı ve doğrudan yana olduk.Bu prensipten taviz vermediğimiz için halkımız bizim gerçekten bu mesleği iyi yönettiğimize, iyi yaptığımıza daima doğru haber verdiğimize inandığı İçin bizimle bütünleşmesini bildi.
   Ne yaptık? Devletin bize YYK’nın gönderdiği kamu spotlarını beklemeden biz bu ülkenin bir numaralı sorunu olan trafik konusunda tamamen kendi inisiyatifimizle her gün televizyonda belirli aralıklarla belki günde 10 kez uyarıcı tanıtımlar yayınlıyoruz. Diyoruz ki; Polisimizden daha çok denetim, trafik konusunda daha fazla tedbir, vatandaşlarımız için huzur istiyoruz, güvenlik istiyoruz...      
   Başka ne yaptık? Üreticilerle köylülerle bütünleştik. Bu gerçekten yorucu bir iş. Öyle bir şey ki başka ülkelerde olduğu gibi sadece bir programa odaklan, bir hafta içerisinde onunla yaşa, ona hazırlık yap, onu gerçekleştir. Öyle bir şey yok. Biz 7 gün haftada normal işlerimizi yaptıktan sonra bütün günlük yoğunluğumuz ve stres sonrasında bu olayı da gerçekleştiriyoruz. Bir ilk oldu Kıbrıs’ta. Halk Meclisi şu anda adanın en çok izlenen programı oldu. Türkiye’den İngiltere’den Avustralya’dan da çok güzel olumlu tepkiler alıyoruz. 

Etkisini gösteriyor
   Bu neye sebep oldu? Bu birçok sorunun yavaş yavaş ya kalkmasına ya da kısmen kalkmasına yardımcı oldu. Üreticiler bu program sayesinde ürün bedellerini almaya başladı. 4 ay bekliyorlardı süt parasını alsınlar, şimdi en geç 1 ay sonra alıyorlar. Çiftçiler kuraklık paralarını alıyorlar. Yol sorunları vardır, bu kadar ilgisizliğin olduğu bir ülkede bu kadar canın yitirildiği bir ülkede yollarla ilgilenmeye başladılar. Kısmen tamiratlar yapıyorlar. Bu yine programların sayesinde gerçekleşti. Gıda analizleri benim meslek hayatımda en çok üzerinde durduğum sağlıklı beslenme, hormonsuz yiyecekler, kanserojen ilaçlardan kurtulma bu konularda çok ciddi araştırmalar başladı, artık her hafta bülten halinde yayınlıyor Tarım Bakanlığı bunları ki geçmişte bizim bu ciddi uyarılarımız öncesinde bunlar yoktu. 
   Yine ne oldu bu programlar sayesinde birçok özürlü hak ettiği, beklediği araçlara kavuştu. Hatırlıyorum Dörtyol’a gitmiştik, eşi özürlü olan bir adam 3 tane çocuğu onları yatıracak ortopedik amaçlı yataklarının olmadığını, çocukların devamlı yere düştüğünü söz etmişti. Bu program sonrasında 3 gün içerisinde kendisine bu ihtiyaçları sağlandı. Yine başka bir yere gittik, Karpaz tarafında Yedikonuk köyünde orada başka bir vatandaşımız geldi, sakat olduğunu, tekerlekli sandalyesinin olmadığını söyledi,  programdan bir gün sonra sandalyesi kendisine ilgili kişiler tarafından teslim edildi. Yine bu programlar sayesinde ülkemizin sağlık sorunlarında çok ciddi tartışmalar başlatıldı. 
   Yine Diyalog TV sayesinde ilk defa bu ülke ki çok büyük ihtiyacımızdı katliam belgesellerini yaratmaya başladı. Taşkent Katliamı belgeselimiz bu kadar yıldır devletin her yıl 50 Milyon TL bütçe ayırdığı devlet televizyonunun yapmadığını biz 3 yıllık bir yayın kuruluğu olarak yapmayı başardık. Bunu inşallah önümüzdeki yıl Atlılar-Muratağa-Sandallar belgeseli takip edecek, onun arkasından bir belgesel düşüncem daha vardır. Bunu tabi ileride yine paylaşacağız. Kıbrıs Türkü’nün nereden nereye geldiğini ortaya koyan bir tek belgesel yoktur bu ülkede. Biz 1974 öncesinde neydik, 1974 sonrasında ne olduk, bugünkü sıkıntılarımız nedir? Neyi başardık, neyi başaramadık, hiçbir elimizde veri yok. 1963 olayları nasıl başladı, nasıl gelişti? 1967’de neler oldu? Erenköy belgeseli yok. İnşallah günü geldiğinde bunu da başaracağız.”

Tibuk’a  teşekkür...
   Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk’a teşekkürlerini de sunan Akar, Tibuk’a bir de yazılı belge  hediye etti.
   Belgede Tibuk için şunlar kaydedildi:
“Sayın Besim Tibuk
Kıbrıs Türk medyasına gerek teknolojik yatırımları, gerekse kaliteli yayınlarıyla damgasını vuran Diyalog TV’nin 3’üncü yılını büyük bir gurur ve mutlulukla kutluyoruz...
Kısa bir sürede liderliğe yükselen ve ülke içinde olduğu gibi yurt dışındaki Türklerin de güvenini kazanan Diyalog TV’nin kuruluşundan itibaren bizlere en büyük desteği siz verdiniz; her zaman yanımızda oldunuz ve başarılarımızı takdir ettiniz...
Bundan sonraki süreçte bizlere aynı desteği vereceğinizden emin olarak; sizlere tüm çalışanlarımız adına teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz.”

Besim Tibuk: Sizinle Gurur duyuyorum
   Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk da, ‘sizinle gurur duyuyorum’ dedi, şunları kaydetti:
   “Sizin çok başarınızı günden güne izliyoruz. Ben sabahları Diyalog okuduktan sonra kahvaltımı yapıyorum, Diyalog TV’yi açarak, güne başlıyoruz. Yaptığınız iç zor bir iş, kolay bir iş değil. Hele halkın sesi olmak, tarafsız olmak, objektif olmak bu konularda çok büyük yol kat ettiniz. Bundan sonra da çok başarılı olacağınıza inanıyorum. Sizinle gurur duyuyorum”
    Konuşmaların ardından Diyalog personeli canlı müzik eşliğinde güzel bir gece geçirdi.
Gece sonunda Diyalog TV 3. Yıl pastası kesildi, ve aile fotoğrafı çekildi.

Büyük kutlama 4 Aralık’ta
   Diyalog Medya geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Diyalog Gazetersi’nin kuruluş yıldönümü olan 4 Aralık’ta Merit Lefkoşa Hotel’de iş, siyaset, sanat çevreleri, bayiler ve okurlarına yönelik bir resepsiyon düzenleneyecek.
   Diyalog gazetesinin 4’üncü, Diyalog TV’nin de 3’üncü kuruluş yıldönümü birlikte kutlanacak.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2017, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474