banner564

Rum mahkemesinin adaletsiz kararı

Annesi Kıbrıslı Türk olan ve 1979’da Kıbrıs’ta dünyaya gelen KKTC vatandaşına, babası Türk vatandaşı olduğu ve adaya yasa dışı limandan giriş yaptığı gerekçesiyle vatandaşlık vermediler

Rum mahkemesinin adaletsiz kararı
banner598
 Annesi Kıbrıslı Türk, babası ise TC kökenli KKTC vatandaşı olan 1979 Kıbrıs doğumlu şahsın ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ vatandaşlığı talebi reddedildi.
   Rum İçişleri Bakanlığı’nın iki kez olumsuz yanıt vermesi sonrasında konuyu Rum İdari Mahkemesi’ne götüren sözkonusu şahsın, ırkçı bir kararla karşılaştığı bildirildi. Rum İdare Mahkemesi “babası TC vatandaşı olduğu ve adaya yasa dışı (!) limandan girdiği’ gerekçesiyle vatandaşlık hakkı elde edemeyeceğini bildirdi.
   Rum basınında yer alan habere göre; Mahkeme ilgili kararında, Türk “işgali” olarak nitelendirdikleri Barış Harekatı’nın ardından doğan ve ebeveynlerinden biri TC kökenli olan çocuklarla ilgili kriterlere atıfta bulundu. 
   İlgili kararda, ebeveynlerinden biri “Kıbrıs Cumhuriyeti’”ne “yasa dışı gelen” kişilerin “Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığının alınmasına yönelik geçerli durumun değiştirilmesinin hiç makul olmadığı belirtilirken, ülke çıkarlarının korunması gerekliliğine de atıfta bulunuldu.


Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2017, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473