banner564

“Gelir artırılmalı”

KITOB’u ziyaret eden Erhürman, CTP’nin turizm hakkındaki politikalarını paylaştı ve önerileri dinledi

“Gelir artırılmalı”
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman ve beraberindeki heyet, dün sabah Kıbrıs Türk Otelciler Birliği’ni (KITOB) ziyaret ederek turizm hakkındaki politikalarını paylaştı ve önerileri dinledi. 
CTP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Erhürman, “Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan insanların bir turizm ülkesinde yaşadıklarını fark etmesi, turizmle ilişki kurması ve turizmden gelir elde etmesi için politikalar üretilmesi gerektiğini” belirtti. 
Erhürman, turizmin öncü sektör olarak lanse edildiğini fakat bu doğrultuda herhangi bir çalışma üretilmediğini savundu.
Erhürman, turizmden elde edilecek gelirin artırılması ve daha adil bir şekilde paylaşılması gerektiğini söyledi.  Parti olarak turizm konusuna büyük önem verdiklerinin altını çizen Erhürman, bir yandan beş yıldızlı otellerde konaklayan turistlerin otellerin dışına da çıkmasını sağlayacak, diğer yandan turizmi çeşitlendirecek ve on iki aya yayacak politikalar üzerinde çalıştıklarını kaydetti. 
Gastronomi turizmine de değinen Tufan Erhürman, bu konuda bir gastronomi haritası çıkarılması gerektiğini ve ülkeye gelen turistlerin bu haritalardan faydalanarak Kıbrıs’a özgü yemekleri, içkileri tatmaları gerektiğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2017, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473