banner564

Rum polisi kaçırdı Türk yakaladı

Güney Kıbrıs’ta evli bir çifti bıçaklayan ve kocayı öldüren, kadını da ağır yaralayan Hindistanlı Malkit, Girne’de ortaya çıktı

Rum polisi kaçırdı Türk yakaladı
banner598
Teoman TURAN
Güney Kıbrıs’ta geçtiğimiz Ağustos ayında meydana gelen cinayet olayı sonrasında kayıplara karşışan katil zanlısı Hindistan uyruklu Malkit Singh, 33 gün sonra Girne’de ele geçirildi.
   Zanlı Malkit, tartıştığı Sri Lankalı bir çifti bıçaklayarak adamı öldürmüş, karısını ise ağır yaralamıştı. 
   Olay sonrasında Rum polisinin elinden kaçan Malkit’in, askeri yasak bölgeyi ihlal ederek KKTC’ye kaçtığı önceki gün ortaya çıktı. KKTC polisi Malkit’i tutuklayarak dün mahkeme huzuruna çıkardı.
   Gazetelere ilan vererek, katil zanlısını görenlerin 22-802222 No’lu telefonu aramalarını veya 1460 No’lu ihbar hattına mesaj bırakmasını isteyen Rum polisinin, yaşanan bu gelişme sonrasında Barış Gücü aracılığıyla Malkit’in iadesini istediği öğrenildi.

Askeri mahkemeye çıkarıldı
Katil zanlısı alınan bir ihbar üzerine önceki gün Girne’de tespit edildi. Ülkeye yasa dışı yollardan giriş yapan zanlı, “Askeri Yasak Bölgeyi İhlal” suçundan gözaltına alınarak dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’daki Askeri Mahkeme’ye çıkarıldı.
Duruşmada zanlı hakkındaki soruşturmaya dair bilgileri aktaran polis, zanlının 2017 Eylül ayı içerisinde Askeri Yasak bölgeyi ihlal ederek ülkeye yasadışı yolla giriş yaptığını ve alınan ihbar üzerine 11 Ekim tarihinde Girne’de tespit edilerek tutuklandığını söyledi. 

Rum polisi iade için girişim başlattı
Polis, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, zanlının ülkeye nereden girdiğinin araştırılacağını belirterek soruşturma maksatlı bir gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. 
Mahkeme, zanlı hakkında ilk etapta bir gün süre ile tutukluluk emri verirken, zanlı Malkit Singh’in Güney Kıbrıs’ta Aydemet bölgesinde yabancı uyruklu çifti 7’şer bıçak darbesi ile yaraladığı, adamın olay yerinde hayatını kaybettiği, kadının ise olay tarihinden itibaren bugüne kadar yoğun bakımda tutulduğu öğrenildi. 
Öte yandan Rum polisinin zanlının iadesi için Barış Gücü yetkilileri aracılığı girişimler başlattığı da kaydedildi.


Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2017, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474