banner564

Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis çözümü beklemiyor

Rum Tarım Bakanı, hellim dosyasının akıbetini öğrenmek amacıyla Brüksel’e gitti

Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis çözümü beklemiyor
banner598
   Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis’in hellimin tescili amacıyla AB’ye gönderilen dosyanın sonuçlanması için sabırsızlandığı ve bu konuda yetkililerden bilgi istediği açıklandı.

    Politis gazetesi “Hellim Konusunda Bilgi… Bakanlık Dosyanın Akıbeti Konusunda Endişeli” başlıklarıyla verdiği haberinde, Rum Tarım, Kırsal Kalkınma ve Çevre Bakanı Nikos Kuyalis’in hellim konusunda bilgiler almak ve Tarım ve Balıkçılık Bakanları Konseyi’nde Güney Kıbrıs’ı temsil etmek üzere Brüksel’e gittiğini yazdı.
    Gazete edindiği bilgilere göre Kuyalis’in hellim dosyasının AB resmi gazetesinde yayımlanması geciktiği için dosya ve prosedürün hangi aşamada bulunduğuna dair bilgi isteyeceğini belirtti.

Kuyalis’in Bulgaristan temasları 

     Bu arada gazete Kuyalis’in Brüksel’e gitmeden önce Bulgaristan’da temaslarda bulunarak iki ülke arasında işbirliğinin geliştirilmesi ve Rus ambargosuyla ilgili konularını görüştüğünü kaydetti.
     Kuyalis’in Bulgaristan Tarım ve Gıda Bakanı Desislava Taneva ile bir araya geldiğini kaydeden gazete, görüşmede iki ülke arasında karşılıklı anlayış memorandumu hazırlanması ve imzalanması amacıyla olası işbirliği alanlarının araştırılması için teknokratlar grubu oluşturulmasına karar verildiğini aktardı.
    Habere göre Kuyalis, Bulgaristan Çevre ve Su İşleri Bakanı Ivelina Vassileva’yla da görüştü.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2015, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474