banner564

Rumlar etkiledi

İtalya Dışişleri Bakanı, Kıbrıs’ta tek yanlı garanti sistemine karşı çıktı

Rumlar etkiledi
banner598
 Rum Dışişleri bakanı Yuannis Kasulidis ile görüşen İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin görüşlerini açıklarken,  tek taraflı yabancı müdahaleye karşı olduğunu açıkladı.
   Politis gazetesi “İtalya Dışişleri Bakanı Lefkoşa’da… Tek Taraflı Garantilerin Olmadığı Çözümü Destekliyor” başlıklı haberinde, İtalya Dışişleri Bakanının dün Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirdiği temaslara yer verdi.
   Gazeteye göre, Kıbrıs sorununun çözümünün dışarıdan değil, Kıbrıs’taki toplumlardan kaynaklanması gerektiğini ve eğer çözümün pratik anlamda başarılı olunması arzu ediliyorsa bunun gerekli bir unsur olduğunu dile getiren İtalyan bakan, çözüm çerçevesinde, garantilerin gerekli olarak kabul edildiği bugünkü durumun aşılması gerektiğine işaret etti.

Gazeteye göre; garantiler konusunda tek taraflı yabancı müdahaleye gerek duyulmadan, Kıbrıs’taki toplumlar tarafından kabul edilecek olan uluslararası bir çözüme ihtiyaç olduğunu savunan İtalyan Bakan, garantilerin müzakerelerin en hassas başlıklarından biri olduğunu, iddia etti. İtalyan Bakan, iki toplum arasındaki işbirliği ile Türkiye’den gelecek yapıcı işbirliğinin, bu gidişata yönelik katkıda bulunacağını ifade etti.
   Gazeteye göre Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ise, Kıbrıs sorununun 2016 yılı içerisinde çözülmesinin mümkün olup olmadığına dair bir soruya karşılık, bunun kesin olmadığını, çünkü garantiler gibi önemli konuların, ufukta ışık görünecek derecede ilerlemediğini dile getirdi.
   Açıklamasında, toprak konusunun da ele alınmadığını dile getiren Rum bakan, önümüzdeki aylar için sabırlı olunması tavsiyesinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2016, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474