banner564

Tatar’dan Rumlara kınama

Ulusal Birlik Partisi(UBP) Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Rum liderliğinin hala Türk ve Türkiye düşmanlığı yaptığını belirtti.

Tatar’dan Rumlara kınama
banner598
Ersin Tatar yaptığı yazılı açıklamada, Rum Meclisi’nin PKK’nın terör örgütü listesinden çıkarılması, Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması kararını kınadı.
Tatar, “Türkiye’nin düşmanlarına, hele hele terör örgütlerine destek veren Rumların, Kıbrıs Türk halkı ile samimi bir ortaklık istediğine inanmanın imkansız olduğunu söyledi.
Terörizmin hangi gerekçe ile olursa olsun masum gösterilemeyeceğini kaydeden Tatar,”Terörizmin desteklenmemesi gerektiğini bile göz ardı eden Kıbrıs Rum tarafının gün gele Kıbrıs Türk halkına ne yapabileceği iyi düşünülmelidir. O yüzdendir ki bizler, hiç bir koşulda, Türkiye’nin Kıbrıs’ta gerektiği kadar asker bulundurması ve Kıbrıs Türkü’nün can ve mal güvenliği söz konusu olduğunda tek taraflı askeri müdahalede bulunabilmesi konusunda kesin ısrarlıyız” dedi.
Tatar, Rum tarafının barışa hazırlanmadığının Rum Milli Muhafız Ordusu’na 3 bin profesyonel asker alınması yönündeki çalışmalardan da görülebileceğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2016, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474