banner564

Saldırı planlıyordu

Neo-Nazi üyesi İngiliz askeri Ağrotur’da tutuklandı

Saldırı planlıyordu
banner598
 Ağrotur İngiliz Askerî Üssü’nde görevli bir İngiliz askerinin, NeoNazist örgüte üye olmak ve terör eylemi hazırlığında olmak şüphesiyle tutuklandığı bildirildi.
   Alithia “İngiliz Neo-Nazi Kıbrıs’ta Tutuklandı” başlıklı haberinde, ismini vermediği İngiliz askerinin “Ulusal Eylem” isimli örgüte üye olmak ve terör eylemi hazırlığında olmak şüphesi ile İngiliz görevliler tarafından Ağrotur Üssü’nde tutuklanarak İngiltere’ye gönderildiğini yazdı.
   Gazete İngiliz “Independent” gazetesinin haberine dayanarak, siyasi parti haline de gelen “Ulusal Eylem” isimli örgütün geçen Aralık ayında Milletvekili Jo Cox cinayeti üzerine İngiliz makamları tarafından yasa dışı ilan edildiğini yazdı.
   Habere göre, Hitler destekçisi olan örgüt, Yahudileri “küresel virüs” olarak tanımlıyor ve Nazi Saldırı Taburu SA ile aynı işareti kullanıyor. Örgüt üyeleri, Jo Cox cinayetinden sonra “Hainlere ölüm, İngiltere’ye özgürlük” diye yazmıştı.
   Gazete “Ulusal Eylem” örgütüne üyelik ve terör hazırlığı şüphesi ile Ağrotur’daki asker dışında İngiltere’de üç kişinin daha (toplam 4) tutuklandığını ve yaşlarının 22, 24 ve 32 olduğunu haberine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2017, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474