banner564

Savaş gemileri geliyor

Türkiye’nin doğal gaz nedeniyle herhangi bir askeri müdahalede bulunmasına engel olunacağı iddia edildi

Savaş gemileri geliyor
banner598
 Fileleftheros gazetesinde yer alan bir haberde, Lefkoşa Rum kesiminin “üçüncü taraflardan, Türkiye tarafından Kıbrıs’ın deniz bölgesinde bir olay yaşanmasına sebep olacak herhangi bir eylemde bulunulmasına izin vermeyecekleri konusunda güvenceler aldığı” öne sürüldü.
  “Elde ettiği bilgilere” dayanarak, Rum hükümetinin bazı ülke ve örgütlerle temas içinde olduğunu ve bunları Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB)” içerisindeki faaliyetleri konusunda bilgilendirdiğini yazan gazete, “yine aynı bilgilere” dayanarak, şirketler aracılığıyla araştırmalara katılmakta olan yabancı devletlerden gemilerin, bölgeye doğru gelmelerinin beklendiğini öne sürdü.
   Öte yandan yabancı hükümetlerden Ankara gidişatına yönelik müdahaleler yapıldığını iddia eden gazete, Türk faaliyetlerinin tümünün yakından takip edildiğini ve Ankara’nın niyetleriyle ilgili bilgilerin de değerlendirilmekte olduğunu ileri sürdü.
   Türkiye’nin, araştırmalara başlamalarını önlemek için Rum MEB’indeki parsellerde faaliyet göstermekte olan şirketlere yaklaştığını da iddia eden gazete, ancak Ankara’nın bu müdahalelerinin bir sonuç vermediğinin görüldüğünü öne sürdü.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474