banner564

Sıcak para arıyor

Abu Dhabi ve Dubai’yi ziyaret eden Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anstasiadis, yatırımcıları adaya davet etti

Sıcak para arıyor
banner598

   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anstasiadis, Arap yatırımcı arayışı kapsamında kalabalık bir heyetle birlikte Abu Dhabi’yi ziyaret etti. Anastasiadis ve heyeti bugün de Dubai’ye geçecek.

   Rum kaynaklarına göre, adaya yatırımcı getirmek için cazip teklifler sunan Anastasiadis, ekonominin düzlüğe çıkabilmesi için büyük çaba harcıyor.

   Anastasiadis, 4 günlük ziyaret sırasında ziyareti sırasında, turizm, enerji, ticaret ve inşaat sektöründeki yatırımlarla ilgili ekonomik boyutlu anlaşmalar imzalamaya çalışıyor.

   Alithia gazetesi de, Rum liderinin çantasında, devlet toprağına yapılacak yatırımlarla ilgili somut öneriler bulunduğunu haber verdi.

    Anastasiadis’in, buna paralel olarak muhataplarını, hükümetin kumarhane inşa edilmesi ve çalışma izni verme niyetleri ile büyük Rum inşaat firmalarının, bölge ülkelerinde büyük projeler üstlenme konusundaki ilgileri hakkında da bilgilendirdiği bildirildi..

Herkesle “iyi ilişkiler”

    Anastasiadis,  Abu Dhabi’ye gitmeden önce bir panelde yaptığı konuşmada, bu ziyaretin Güney Kıbrıs’a daha fazla yatırım yapılmasıyla ilgili çabalara dahil olduğunu ve bu yüzden çizdikleri çok aşamalı yeni dış politikadan bağımsız olarak, Arap devletleriyle muhafaza ettikleri dostane ilişkilerden faydalandıklarını söyledi.

  Anastasiadis’e ziyareti sırasında eşi Andri Anastasiadis’in yanı sıra, Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis, Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Yorgos Lakkotripis, Başkanlık Müsteşarı Konstantinos Petridis, Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü, Büyükelçi Aleksandros Zinon ve Başkanlık Diplomatik Büro Müdürü Nikos Hristodulidis’in eşlik ediyor.

 

 

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2014, 02:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474