banner564

Slovak Büyükelçi, siyasi partilerin toplantılarını anlattı

Slovakya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Oksana Tomova, büyükelçiliğinin himayesinde gerçekleştirilen Kıbrıs Türk ve Rum siyasi parti başkan ve temsilcileri toplantısında,güven yaratıcı önlemler, Kıbrıs sorunu ve diğer konuların ele alındığını söyledi.

Slovak Büyükelçi, siyasi partilerin toplantılarını anlattı
banner598
 Fileleftheros Gazetesi’ne konuşan Tomova, Kıbrıs Türk ve Rum partilerin Ledra Palas görüşmelerinin 1989 yılında başladığını anımsatarak, “partilerin mevcudiyetinin azaldığı ve görüşmelerin hiçbir neticeye varmadığı” yorumu üzerine, toplantılarının değerinin düşmediğini, sadece parti başkanlarının her zaman toplantılarda hazır bulunmadığını, bunun da pratik nedenlerden kaynaklandığını kaydetti.
Parti, toplantıya her ev sahipliği yaptığında başkanı tarafından temsil edildiğini belirten Tomova, Kıbrıs’a geldiği Nisan ayından bu yana 5 toplantının yapıldığını anlattı.
Partilerin temsiliyetinin iyi olduğu izlenimine sahip olduğunu ifade eden Tomova, çok iyi bir kişisel temasın olduğunu belirterek, bunun önemine vurgu yaptı. 
Partileri, toplantıları yükseltme ve bunun üzerinde görüşmeye başlamaya teşvik etmek için çaba gösterdiğini anlatan Tomova, parti temsilcilerinin, yükseltme alanının olduğuna, ancak bunun yavaş yavaş olması gerektiğine inandığını belirtti. 
Tomova ne tür değişikliklerin tartışıldığı sorusuna ise, toplantıların yükseltilmesi için görüşmeler yeni başladığından, ayrıntı vermekten kaçındı. Tomova, ilgili bir soruya karşılık verdiği yanıtta, Kıbrıs’ta barışma sürecinde güven yaratıcı önlemlerin çok önemli olduğunu dile getiren, aşamalı olarak başka önemlerin Cratosslot de hayata geçirilmesi temennisinde bulundu.

Masada daha çok kadın görmek isterim

Siyasi partilerin önemli kadın siyasetçileri olduğuna da işaret eden Tomova, Ledra Palas’ta toplantı masasında daha çok kadın görmek istediğini belirtti. 
Toplantılarda Maraş’ın açılmasına değinip değinmedikleri sorusuna, olumlu yanıt veren Tomova, bir Kıbrıs Türk partisinin konuyu masaya getirdiğini, belki Maraş’a bir siyasi partiler ziyareti hazırlayacaklarını kaydetti.
Tomova, devamında, bunun uygun bir zamanda yapılması için ön hazırlık yapılması gerektiğini, bu konu üzerinde ve özellikle müzakerelerde başı çeken partilerle, çok çalışacaklarını belirtti. 
Toplantılarda seslerin yükselip yükselmediği sorusuna, bunun bir kez olduğu karşılığını veren Tomova, bunun doğal olduğunu, geçmişteki deneyimlerinden bu tür durumları yönetebileceğini ifade etti.
Ulusal Birlik Partisi’nin, 24 yıldır ilk kez toplantılara katılmasının çok olumlu bir gelişme olduğunda işaret eden Tomova, tüm siyasi partilerin bunu memnuniyetle karşıladığını söyledi. 
Tomova, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda her iki tarafta da olumlu bir tutum gördüğünü, ayrıca Kıbrıs halkının da çözüme hazır olduğuna inandığını belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2013, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473