banner564

Stratejik işbirliği

Rum Enerji Bakanı Bakanı Lakkotripis, enerji konusunda Washington ile ilişkileri geliştirmeye çalışıyor

Stratejik işbirliği
banner598
   Rum Enerji Bakanı Lakkotripis, Güney Kıbrıs’ın “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki doğal gazdan faydalanılması yöntemine ilişkin olarak (doğal gaz sıvılaştırma) terminalin, Hükümet’in önceliğini teşkil ettiğini belirtti.
    Doğal gaz sıvılaştırma LNG terminalinin inşasının gecikmesi suçlamalarını yorumlayan Lakkotripis, hiç kimsenin, karşılaştıkları sorunları görmezden gelmesinin mümkün olmadığını ayrıca daha ileri doğal gaz keşiflerine sahip olmamaları durumunda ilerlemelerinin mümkün olmayacağını söyledi.ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Enerji Konularından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Amos Hochstein’in doğal gaz konusunda yapmış olduğu açıklamalara yine atıfta bulunan Lakkotripis, ABD’nin, enerji konularında Güney Kıbrıs’ın önemli bir ortağı olmaya devam ettiğini ifade etti.

Depolama tanklarından 24’ü hazır

   Haravgi gazetesi, VTTV Şirketi’nin Vasiliko’da, akaryakıt depolama terminali için inşa ettiği 28 depodan 24’nün kurulduğunu yazdı.
   Alithia gaztesi VTTV Şirketi’nin, Vasiliko’daki terminal yanında bulunan yeni bürolara taşınacağını da açıkladığını belirtti.Habere göre şirket çalışanları terminalin güvenli bir şekilde çalışması için gerek yurt içinde gerekse yurt dışında eğitim gördü.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2014, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473