banner564

Su sıkıntısı var

Yağmur yağmadı, kaynaklar azaldı

Su sıkıntısı var
banner598

  Rum Meclisi Tarım Komitesi, ilk önce tarımsal amaçlı sulamalarda, ardından da içme suyunda yapılacak kesintilere hazırlanıyor.

   Komitenin önceki gün gerçekleştirilen toplantısında, tarımsal amaçlı sulamalarda kesinti yapılacağının resmi olarak dile getirildiğini aktaran Alithia Gazetesi, kuraklığın devam etmesi halinde, içme suyunda da kesintiler olacağı duygusunun yaratıldığını belirtti.

  DİSİ milletvekillerinden Kiriakos Hacıyannis, kesintilere hazırlanmaya başlamalarının gerçek olduğuna  işaret ederken, devlet yetkilileri, iki arıtma tesisinin de aktif olmadığını söyledi.

Rum Su İşleri Dairesi Temsilcisi Andreas Manolis, su sorununun çözülmediğini, arıtma tesislerinin tam anlamıyla içme suyu ihtiyaçlarını karşılamak için meydana getirildiklerini belirtti.
   Siyasi kararların ardından, barajlardaki suların içme suyu ihtiyaçlarının karşılanması için kullanıldığını dile getiren Manolis, buna paralel olarak bütün arıtma tesislerinin faaliyetlerine de son verildiğini sözlerine ekledi.

   Fileleftheros gazetesi de su kesintilerinin bedelini tarımın ödeyeceğini belirterek, Rum hükümetinin su konusundaki tasarruf tedbirlerinin, bu yıl tarım amaçlı verilecek suyun önemli derecede kısıtlanmasına yol açacağını yazdı.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2014, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474