banner564

LTB ihalelere hız verdi

Taşkınköy’de, 2 bin 715 metrelik bir mesafeyi kapsayacak alt yapı projesinin protokolü imzalandı

LTB ihalelere hız verdi
banner598
 

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), başkentin altyapısına yönelik ihalelere hız verdiğini açıkladı.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, İhale Komisyonu’nda karara bağlanan “Taşkınköy-Sanayi 1.Etap Kanalizasyon Projesi”, ihaleyi kazanan Salih Köroğlu Construction Ltd. ile dün imzalanan protokolle hayata geçiyor.

Açıklamada, 2 bin 715 metrelik bir mesafeyi kapsayacak 823 bin 250 TL+KDV’lik ihalenin, Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti’nin finansmanı ile yapılacağı kaydedildi.

Pazartesi günü sahada çalışmaların başlayacağı ihale 6 ay sürecek. Projenin 1. etabı ile Yakın Doğu Üniversitesi ve Sanayi Bölgesi’nden gelen kanalizasyon şebekesi Taşkınköy bölgesinin kanalizasyon şebekesinden ayrılarak Taşkınköy Pompa İstasyonu’na yönlendirilecek.

 

Kanalizasyon hatları rahatlayacak

Lefkoşa Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu konuyla ilgili açıklamasında, “İhale, TC Yardım Heyeti’nin bu yıl belediyemize ayrılan katkı miktarından karşılanacaktır” dedi.

Projeyle bölgenin kanalizasyon hatlarının büyük oranda rahatlayacağını ve mevcut hattın kapasiteyi taşıyamamasından kaynaklanan taşmaların önleneceğini dile getiren Fellahoğlu, mevcut hattın korunarak yeni bir hattın açılacağını ve iki hattın da kullanılmasıyla artık bu bölgede büyük sorun yaratan taşkınların görülmeyeceğini kaydetti.

Salih Köroğlu Construction Ltd. Direktörü Salih Köroğlu da, projenin hayırlı olmasını diledi.

Kanalizasyon Şubesi Amiri Faik Özkaynak ise, proje ile özellikle Metropol yolu ve Yakın Doğu bulvarı üzerindeki yoğunluktan kaynaklanan taşma sorunlarının çözüleceğini ve uzun süreli bölgeye bir çare olacak proje ile atık sulardan kaynaklanan çevre problemlerinin önüne geçileceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2014, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474