banner564

Süre 5 yıl

Rum hükümeti, Güney Kıbrıs ile İsrail arasında enerji güvenliğine ilişkin işbirliğini onayladı

Süre 5 yıl
banner598

Güney Kıbrıs ile İsrail arasında enerji güvenliğine ilişkin karşılıklı anlayış memorandumun nihai metni Rum Bakanlar Kurulu tarafından önceki gün onaylandı.

    Fileleftheros Gazetesi, Güney Kıbrıs ile İsrail arasında ulaşılan enerji güvenliği alanında sağlanan uzlaşının çok önemli kabul edildiğini belirtti.

   Gazete, Güney Kıbrıs ile İsrail Hükümeti arasındaki karşılıklı anlayış memorandumu nihai metninin  Bakanlar Kurulu tarafından onaylandığını ve ilgili önerinin Bakanlar Kurulu’na Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiu tarafından sunulduğunu belirtti.

   Habere göre anlaşmanın hedefi, hayati öneme sahip olduğu kabul edilen enerji kaynaklarının karasal ve denizaşırı altyapıları için güvenliğin sağlanması konusunda iki tarafın olanaklarının desteklenmesine yönelik işbirliği yapılması öngörüyor.

  Memorandumun, enerji kaynaklarının güvenliğiyle ilgili bazı konuları ele alacak teknik komitelerin kurulmasını da öngörülürken, teknik komitelerin, anlaşmada hedeflenen konuların ele alınışı hakkında yol haritaları sunmaları bekleniyor.

   Bakanlar Kurulu’nun önceki günkü oturumunda, Fotiu’ya İsrail Hükümetiyle anlaşmayı imzalama yetkisi verdiğini yazan gazete, İsrail’in anlaşma metnini kabul ettiğini ve iki tarafın Savunma Bakanlarının, memorandumu imzalamak üzere Güney Kıbrıs’ta ya da İsrail’de kısa süre içerisinde bir araya gelmesinin beklendiğini aktardı.
  Anlaşmanın süresinin 5 yıl olduğu, öte yandan 5 yıl daha yenilenmesi olanağının bulunduğu belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2014, 03:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473