banner564

Kimliği olan herkes seçmen

Rum Bakanlar Kurulu AP seçimleri öncesinde karar aldı

Kimliği olan  herkes seçmen
banner598

   Rum Bakanlar Kurulu, KKTC’de ikamet etmekte olan ve “Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı” almış kişilerin özel seçmen listesine otomatikman kaydedilmesini öngören değişiklik yasasını onayladı.
   Rum Sözcü Hristos Stilianidis, Bakanlar Kurulu’nun öncek gün yaptığı toplantısının ardından, “2014 Avrupa Parlamentosu Üyelerinin Seçilmesi (Değişiklik) (Madde2) Yasası’nın Betist onayladığını açıkladı.

Stilianidis, değişiklik yasasının maksadını, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Kıbrıs Cumhuriyeti hükümetinin etkin denetimi altında olmayan bölgelerinde yaşayan ve Yasa’nın 4’üncü maddesi tahtında seçme hakkına sahip olup Cumhuriyet kimliği hamili olan bütün vatandaşlarının otomatikman özel seçmen listesine kaydedilmesi” cümleleriyle anlattı.
   Bu kararın, Kıbrıslı Türklerin önümüzdeki Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılımlarıyla da alakalı olduğuna işaret eden Stilianidis, çok yakında Rum meclisinin onayına sunulacak bu yasa ile Rum vatandaşlığı olan herkesin “seçimlere eşit katılımının sağlanacağını” savundu.
   Stilianidis, Avrupa Parlamentosu seçimleri ışığı altında Rum Bakanlar Kurulu’nun seçme hakkını edinenlerin özel listeye kendiliğinden/otomatikman kaydedilmesine olanak sağlamak için Temel Yasa’yı değiştirecek Nüfus İdaresi (Değişiklik) (madde 2) Yasası’nı da kabul ettiğini açıkladı.
Kıbrıs Türk tarafında, Avrupa Parlamentosu seçimlerine partisel düzeyde katılma ilgisi bulunmadığını belirten Simerini Gazetesi, “En ilerici Kıbrıs Türk partiler arasında bile, Kıbrıslı Türklere düşen iki sandalye için ayrı seçim prosedürü uygulanması gerektiği görüşü var” ifadesini kullanarak, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Uluslararası İlişkiler Sekreteri Deniz Birinci’nin Brüksel ziyareti sonrasında Kıbrıs Türk basınına yaptığı açıklamaya yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2014, 03:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474