banner564

İnada karşı yasa

RMMO Komutanı Nasis’in subay ve astsubayların taleplerini bakana iletmemekteki ısrarı, taleplerin doğrudan bakana iletilmesini öngören yasa önerisiyle çözülmeye çalışılıyor

İnada karşı yasa
banner598

Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) Komutanı Korgeneral Stilianos Nasis’in, RMMO mensuplarının çalışma şartlarının iyileştirilmesiyle alakalı talepleri ilgili bakana iletmeyi reddetmesi nedeniyle, orduda görev yapan profesyonel subay ve astsubaylarla arasındaki sürtüşmeye yasa tasarısıyla çözüm getirilmeye çalışılıyor.

Alithia Gazetesi’ne göre, RMMO Komutanı’nın tutumu nedeniyle uzun süredir devam eden sıkıntıların çözülmesi için önceki gün DİSİ tarafından Rum meclisine sunulan yasa önerisinin, subay ve astsubayların bugüne kadar RMMO Komutanı’na iletmek zorunda oldukları talep ve şikayetlerini bundan böyle RMMO Komutanı’nı atlayarak doğrudan Rum Savunma Bakanı’na iletmelerini öngörüyor.

Rum Subay ve Astsubay mesleki örgütlerinin üyeleriyle ilgili taleplerini bundan böyle doğrudan Savunma Bakanı’na iletebilecek, ancak RMMO Komutanı’nın görüş belirtme hakkı korunacak.


Şeffaflık ve gizliliğin kaldırılması yasa önerisi

Gazete, ayrıca, Ekologlar ve Çevreciler Hareketi Başkanı Yorgos Perdikis de,önümüzdeki Perşembe günü, Rum meclisine sunulan çeşitli belge ve bilgi notlarının gizliliğine, sunanın değil meclisin karar vermesini öngören bir yasa önerisi sunacağını belirtti.

Perdikis, şeffaflık ve meclise sunulan belgelerin “gizliliğinin kaldırılmasını” öngören yasa önerisini önceki gün yapılan Siyasi Parti Başkanları toplantısında ortaya koydu. Öneriye EDEK, Vatandaşlar İttifakı ve Bağımsız Milletvekili Zaharias Kulias imza atarken, diğer partiler cevaplarını, öneriyi inceledikten sonra vereceğini açıkladı.
Gazete,  yürürlükteki tüzük uyarınca, herhangi bir devlet yetkilisi Rum meclisine herhangi bir belge sunduğunda bunun “gizli” olmasını talep etmesi durumunda meclisin buna saygı göstermek zorunluluğu olduğuna işaret etti. Gazeteye göre Kolaybet bu durum, meclise bakanlık ve devlet yetkilileri, v.b. tarafından sunulan sıradan bilgi nitelikli notlar için de uygulanmaya başladı ve dolayısıyla basının takip ettiği komite toplantılarının tutanakları dahi gizli nitelikli görülebiliyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2014, 03:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474