banner564

‘Süreç yakıtsız kaldı’

Anastasiadis, yurt dışında görev yapan Rum elçileri Kıbrıs konusunda bilgilendirdi

‘Süreç yakıtsız kaldı’
banner598
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, yurt dışında görev yapan büyükelçilerle gerçekleştirdiği toplantıda, Türkiyer aleyhtarı girişimlere hız verilmesini istedi. Anastasiadis, müzakere sürecinin ‘yakıtsız kaldığını’, dolayısıyla ilerleme kaydedilemediğini belirterek, bu durumdan Türk tarafını sorumlu tuttu.
   Fileleftheros gazetesine göre, Türk tarafının sergilediği tutumun hayal kırıklığı yarattığını söyleyen Anastasiadis,  büyükelçilerin önemli bir görev üstlendiğini ve sorumluluklarının bulunduğunu ifade etti.
 Anastasiadis, ilk olarak, BM Güvenlik Konseyi’nin daimi beş üyenin başkentlerinde görev yapan büyükelçilere, Kıbrıs sorununda sürekli müdahalelerde bulunmaları ve Güney Kıbrıs’ın görüşleri hakkında bilgi vermeleri çağrısında bulundu. Anastasiadis, AB üyesi ülkelerde görev yapan büyükelçilerin, ağırlığı, AB’nin Kıbrıs sorununa özlü bir şekilde müdahil olmasının gerekliliğine vermelerini, ayrıca yeni Avrupa Komisyonu başkanının da hem fikir olduğu Kıbrıs sorunun çözümünün AB normlarına uyması gerektiği şeklindeki düşünceyi ileri götürmelerini istedi.    
   Anastasiadis son olarak, Körfez, Çin ve İran’da görev yapan büyükelçilerin de, yatırımcıların Güney Kıbrıs’a yönelmesi için yoğun çaba gösterilmesini talep etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2014, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474