banner564

Tam uygulama 2020’de

Rum sağlık sisteminde özerkleşme yasası oybirliği ile kabul edildi

Tam uygulama 2020’de
banner598
 Güney Kıbrıs’ta, sağlık alanında reform yapılmasını öngören Genel Sağlık Sistemi (YESİ) ve özerkleşme yasasının Meclis’inde oy birliğiyle onaylandığı haber verildi.
     Fileleftheros gazetesi manşetten verdiği haberinde, uzun yılların ardından sağlık sektöründe reformun ete kemiğe bürüneceğini yazdı.
   Cuma günkü Meclis oturumunun yaklaşık 4 saat sürdüğünü aktaran gazete, yasa tasarılarının oturumda hazır bulunan tüm Milletvekilleri tarafından oy birliğiyle onaylandığını belirtti.
   Gazete, oylama sırasında örgütlü bazı sendikaların yasa tasarılarının onaylanması talebiyle Meclis önünde toplandıklarını da kaydetti.
   Yasa tasarılarına göre temel olarak 1 Mart 2019 tarihinden itibaren çalışanlar, işverenler ve devletin, Genel Sağlık Sisteminin oluşturulması için aylık katkılarda bulunacaklarını belirten gazete, 1 Haziran 2019’da hak sahiplerinin sağlık hizmetlerinin birinci basamağından yararlanmaya başlayacağını, 2020 yılında sistemin tam olarak işlemeye başlayacağını aktardı.
    Yasa tasarılarının resmi gazetede yayımlanmasının hem ardından devlet hastanelerinin özerkleştirilmesi sürecinin de başlayacağını ve 2020 yılında Genel Sağlık Sisteminin tam olarak uygulanmasıyla tamamlanacağını belirten gazete, ayrıca ilaç, muayene, laboratuar gibi hizmetler karşılığında yapılacak ödemelerin de düzenlendiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2017, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474