banner564

Taraflar buluşuyor

Doğalgaz sıvılaştırma terminali konusunda Noble-Delek ile müzakereleri yeniden başlıyor

Taraflar buluşuyor
banner598

   Noble Energy ve Delek ile Rum Hükümetinin, doğalgaz sıvılaştırma terminalinin inşası ve işleyişine ilişkin nihai anlaşma konusunda uzlaşıya varmak için bugün yeniden bir araya geleceği haber verildi.
Politis gazetesi, iki taraf arasındaki müzakerelerin, Rum tarafının önemli konularda karar almaya hazır olmadığını savunan şirketlerin isteği üzerine Kasım ayında kesildiğini anımsattı.

   Gazete, Rum Hükümetininse resmi olarak görüşmelerin kesildiğini kabul etmediğini, uzlaşmazlıklar arasında köprü kurulması için elektronik posta aracılığıyla belge alışverişi yapılarak devam ettiğinde ısrarcı olduğunu aktardı.
    Haberde ayrıca, Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in dün akşam hidrokarbonla ilgili konularda Rum siyasi partilere bilgi verdiği belirtildi.

Larnaka limanı

   Politis gazetesi, bir başka haberinde, Zinon konsorsiyumu Larnaka liman ve marinasının bütün halinde kalkındırılması konusunda İtalyan bir şirketle anlaşma imzalamak üzereyken, Rum Limanlar İdaresi’nin, Larnaka Belediyesi’ne haber vermeden, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisindeki sondaj çalışmalarında ortaya çıkacak gereksinimleri karşılayacak şirketlere, liman içinde ve karada izinler verdiğini yazdı.
   Larnaka Belediye Başkanı Andreas Luruciatis’in önceki gün, limana giderek, liman müdüründen sondajlara hizmet amaçlı çalışmalar konusunda ayrıntılı bilgiler istediğini aktaran gazete, Larnaka Belediye Meclisi’nin de bugün limanın geleceği hakkında bir toplantı yapacağını belirtti.

Medreg toplantısı

   Haravgi gazetesi ise, Rum Enerji Düzenleme Kurumu’nun (RAEK), Akdeniz Elektrik ve Gaz Düzenleyicileri Birliği (MEDREG) iletişim yetkililerinin toplantısına ev sahipliği yaptığını

toplantının dün, Lefkoşa’nın Rum kesimindeki “Holiday Inn” otelinde gerçekleştirildiğini yazdı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2014, 02:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474