banner564

Tek ihtiyaç iki ‘Evet’

Rum Başkanlık Sarayı’nda Anastasiadis tarafından kabul edilen Cemal Özyiğit, çözüm için umutlarını koruduklarını belirtti:

Tek ihtiyaç iki ‘Evet’
banner598
Raif UZKAN
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Cemal Özyiğit başkanlığındaki Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) heyetini kabul etti.
Rum Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 12.00’de başlayan görüşme yaklaşık bir buçuk saat sürerken, TDP heyetinde Milletvekilleri Hüseyin Angolemli ve Zeki Çeler, Dış İlişkiler Sekreteri Pembe Birinci ile Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Mehmet Hoca da yer aldı.
TDP Genel başkanı Cemal Özyiğit görüşme sonrası basına açıklamalarda bulundu.
Özyiğit, her iki liderin 2016 sonuna kadar bir çözüm bulma umuduyla görüşmelerini yoğun şekilde sürdürdüklerini ve önümüzdeki ay Cenevre’de “toprak” konusunun ele alınmasını beklediklerini dile getirerek, Cumhurbaşkanı Akıncı’yla zaman zaman görüştüklerini, dün de Anstasiadis’ten Kıbrıs konusuna ilişkin görüşleri almak istediklerini bildirdi.
Özyiğit bir an önce bölünmüş adanın yeniden birleşmesini istediklerini kaydederek, iki liderin bulacağı siyasi çözümün ardından yapılacak bir referandumda iki “evet”e ihtiyaç bulunduğunu ifade etti.
İki liderin kimyasının uyuştuğunu görmekten mutlu olduklarını da kaydeden Özyiğit, liderlerin hem birbirlerinin hem de her iki toplumun, çekincelerini ve isteklerini anlamaya çalıştıklarını anlattı.
Dini dili ırkı ne olursa olsun, Adada yaşayan herkesin aydınlık bir geleceğe ulaşmasını istediklerini kaydeden Özyiğit, olası bir referandumda her iki taraftan da “evet” çıkması için hem Kuzey’de hem Güney’de temaslarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2016, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473