banner564

Maraş lige hazır

Bu sezon Birinci Lig’de mücadele edecek olan Maraş takımı hazırlıklarını tamamladı

Maraş lige hazır
banner598
Yeni sezon hazırlıklarına 16 Ağustos’ta başlayan Maraş Gençlik’te hazırlık dönemi geride kaldı. Tarihinde ilk kez 1.ligde mücadele edecek olan Mağusa’nın kırmızı beyazlı ekibi Maraş Gençlik, yeni sezonun çalışmalarına teknik direktör Ahmet Ogan, yardımcı antrenör Korhan Kotbaş, kaleci antrenör Mustafa Özkaraman yönetiminde yoğun bir şekilde sürdürerek 10 haftalık hazırlık dönemini geride bıraktı. 

Hazırlık dönemi yoğun geçti
1.ligde kalıcı olma adına işi baştan sıkı tutan Maraş Gençlik, 10 haftalık hazırlık dönemi boyunca 46 antrenman 14 hazırlık maçları ile çalışma programı çok yoğun geçti. Maraş Gençlik’te 1.müsabaka dönemine 24 Ekim Pazartesi günü yaptığı ilk antrenman ile başladı. Ligin ilk haftasında deplasmanda oynayacağı A.Yeşilova maçı hazırlıklarını sürdüren Maraş Gençlik 28 Eylül Cuma günü yapacağı son taktik çalışma ile hazırlıkları tamamlayacak.    

Genç futbolcular transfer edildi
1.Lig kımızı grupta mücadele edecek olan Maraş Gençlik, yeni sezon öncesinde takım kadrosuna birçok genç futbolcular transfer ederek yeni bir takım yaratıldı. Maraş Gençlik teknik direktör Ahmet Ogan’ın raporu doğrultusunda Kulüp başkanı Hasan Oy, transfer komitesi yönetiminde yapılan transfer çalışmaları sonunda Ogün Dursun, Doğan Gözütok, Reşat Özbilgen, Hasan Büke, Olgun Tekbıyık, Aziz Duyuran, Lawrence Ogbe, Süleyman Bayır, Anıl Haklıgör, Valentin Bandabura, Erol Kahraman, Selçuk Sergeç, Hüseyin Müezzinoğlu’nu transfer ederek ağırlıklı olarak genç futbolcuların kadroya dahil edilirken, 25 kişilik kadroda 14 oyuncunun 21 yaş atı futbolcu olması dikkat çekiyor. Maraş Gençlik’de transferlerin takıma kısa sürede uyum sağlamaları teknik kadroyu son derece memnun etti.

Yaş ortalaması 
Maraş Gençlik’te mevcut oyuncu grubuna katılan yeni transferler ile birlikte yaş ortalaması düştü. 24 yaş ortalamasına sahip Maraş Gençlik takım kadrosunda bulunan futbolcuların kısa sürede kaynaşması arkadaşlık bağlarının gelişmesi, takım olma adına önemli aşamalar kaydedilmesi geleceğe umutla bakılıyor. Genç koşan mücadele eden ve iyi futbol oynayabilen oyuncu grubu ile çalışmaktan son derece memnun olan teknik direktör Ahmet Ogan, lig yarışı içerisinde başarının sağlanmasında önemli bir etken olacağını düşünüyor. Yeni bir takım yaratılmasına rağmen hazırlık dönemindeki çok koşan mücadele eden genç bir ekip yaratılması gelecek adına başkan Hasan Oy, yönetim ve teknik kadroyu umutlandırıyor. 

Ogan: Ses getiren ve izlenebilecek olmak
Maraş Gençlik Teknik Direktörü Ahmet Ogan, tarihinde ilk kez 1.ligde mücadele edeceklerini heyecanı içersinde olduklarını, hedeflerinin ligde oynayacakları futbol ile ses getiren ve izlenebilecek takım olmak olduğuna vurgu yaptı. Ogan, 1.lig bu sezon iki gruba ayrılarak oynatılması ile birlikte tüm takımların hedefleri olduğu, çok zor maçların olacağının altını çizerek, bu bilinç ve anlayış içerisinde çok sıkı çalışarak takım ruhunu geliştirmeye çalıştıklarını belirtti. Genç bir kadroya sahip olduklarından dolayı, lig maçlarında koşan mücadele eden savaşan bir anlayışla takım olgusunu ön planda tutacaklarını belirten Ahmet Ogan, 1.ligde oynayacakları maçlardaki performansları ile renk getiren izlenilmek istenilen bir takım olmak için gerekli özeni göstereceklerini söyledi. Sezon başında beridir hep yanlarında olan her türlü katkı, destek ve imkanlar sağlayan kulüp başkanı Hasan Oy’a, yöneticilere teşekkür eden Ahmet Ogan, yeni sezonun centilmence geçmesi, temennisinde bulunarak yeni sezonda tüm futbol ailesine başarılar diledi. 

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2016, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473