banner564

İşine bak Ayrault

Fransa Dışişleri Bakanı da aklını Kıbrıs’taki garantilerle bozdu

İşine bak Ayrault
banner598
 Ankara ve Atina ziyaretlerinin ardından dün Güney Kıbrıs’a giden Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Kıbrıs’taki garanti sisteminin eskilerde kaldığını söyledi.
   Fileleftheros gazetesine özel demeç veren Ayrault  “garanti ve güvenlik sistemi 1960’ta Kıbrıs’ta uygulandığı zaman, dünya bugünkünden farklıydı”dedi.
   Tehditlerin çok değiştiğini söyleyen Ayrault, Doğu Akdeniz’de devletlerin, terör, kaçakçılık ve göç sorunu yüzünden güvenlik konularında eşi benzeri görülmemiş zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.
   Ayrault, AB’nin sınırları dışında, böylesi hassas bir coğrafi bölgede gelecekteki güvenlik mimarisi konuşulurken, bütün bu sorunlarla birlikte hak ve özgürlüklerin sağlama alınması ve vatandaşların korunmasının garantiye alınması ihtiyacının da göz önüne alınması gerektiğini belirtti.
   Fransa’nın, hayati bir mesele olan güvenlik meselesindeki tartışmalarda yer almaya istekli olduğunu dile getiren Ayrault, vatandaşlarının güvenliğinin AB’deki devlet ve hükümet başkalarının temel endişelerinden birini teşkil ettiği bir zamanda, hiçbir toplumun tehdit edildiğini hissetmemesi gerektiğine dikkat çekti.
   Ülkesinin müzakere sürecini desteklediğini dile getiren Fransız bakan, bulunacak çözümün Birleşmiş Milletler’in (BM) belirlediği parametrelerle hem fikir olması ve Avrupa müktesebatıyla Avrupa koşullarına saygı duyması gerektiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2016, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473