banner564

Teoharus Türkiye’yi şikayet etti

DİSİ’nin AP Milletvekili Eleni Teoharus, Türkiye’nin, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki (MEB) “kışkırtıcı eylemlerini” AB yetkililerine gönderdiği bir mektupla şikayet etti.

Teoharus Türkiye’yi şikayet etti
banner598
 Rum gazeteleri, Teoharus’un AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, AP Başkanı Martin Schultz ve AB Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle’ye gönderdiği mektuplarda Türk savaş gemilerinin ve sismik araştırma gemisi “Barbaros’un” Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’ini ihlal ettiği iddiasında bulunduğunu aktardı.

Teoharus mektubunda, Türkiye’nin bu hareketleriyle, son dönemde Güney Kıbrıs’ın “egemenlik haklarını çiğnediğini” iddia ederek “tehdit ve korku rejimi altında Kıbrıs sorunu müzakerelerinin gerçekleştirilemeyeceğini ve müzakerelerin başlayamayacağını” öne sürdü.
Teoharus, AB yetkililerini, AB değerlerini ve üye bir devletin egemenlik haklarını savunmaya da çağırdı.

Norveç Büyükelçiliği’nden açıklama: “Gerekli izinleri alın”


Öte yandan,  kürsüsü Atina’da olan Norveç’in Güney Kıbrıs Büyükelçiliği konuyla ilgili açıklama yaptı.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, Norveç şirketlerinin Norveç hükümetinin talimatlarıyla değil tamamen ticari temelde faaliyet gösterdikleri belirtilerek, “şirketlerden faaliyetleri için gerekli izinleri almalarının beklendiği” vurgulandı.
Açıklamada ayrıca, Norveç hükümetinin, Norveç karasularıyla ilişkili olmayan, “belirlenmemiş deniz sınırlarına ilişkin konulara hiçbir zaman müdahale etmediği ya da görüş belirtmediği” ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2014, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474