banner564

Tüm engeller aşılıyor

Rum Savunma Bakanı, silah ambargosunun kalkması için ABD ile uzlaşı noktasında olduklarını açıkladı

Tüm engeller aşılıyor
banner598
   Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis, Doğu Akdeniz’de şekillenen yeni ortam nedeniyle, Güney Kıbrıs’a yönelik silah ambargosunun kaldırılması talebinde bulunduklarını ve  ABD yetkililerinden bu konuda annlayış gördüklerini açıkladı.
   Politis, Fokaidis’le yaptığı özel röportajı; “Ambargonun Kaldırılması Talebine Amerikan Anlayışı” başlığıyla okurlarına aktardı.
   Fokaidis, gazetenin, “ABD’nin Kıbrıs’a askeri malzeme satışına uyguladığı ambargonun kaldırılması veya hafifletilmesi konusu gündeme getirildi mi?” sorusuna karşılık, Amerikalı yetkililerle çeşitli görüşmelerinde bu konuyu gündeme getirdiklerini söyledi, şunları ekledi:
   “Söylemem gerekir ki, belki de ilk kez, bu uygulamanın bir ara değiştirilmesi gerektiği konusunda anlayış olduğuna inanıyorum. Ne zaman bilmiyorum ama bu olacak. Ne kadar erken olursa o kadar iyi, çünkü kısıtlamalar her zaman başka kısıtlamalar yaratır. Her durumda, tamamen askeri nitelikte olmayan malzeme tedarikindeki bazı engelleri pratik yöntemlerle aşmak için Amerikalılarla birlikte çalışıyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2015, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473