banner564

Türk polisi ırkçı değil 

Güneyden çalınan ve KKTC’de ele geçirilen köpeklerin Rum polisine iade edilmesi büyük ilgi uyandırdı

Türk polisi ırkçı değil 
banner598

  Güney Kıbrıs’ın Limasol kazasına bağlı ‘Kolossi’de 32 yaşındaki bir kişiye ait olan ve geçtiğimiz günlerde barındırıldıkları  yerden çalınan 23 adet av köpeğinden 9’unun KKTC’de tespit edilmesi ve 4 kişiyi tutuklanması büyük ilgi uyandırdı.

   KKTC polisi, sadece insan değil, hayvan kaçakçılığı konusunda da ırkçılık yapmadığını bşir kez daha göstermiş oldu.
   Alithia gazetesi,  ilgili makamlardan aldığı bilgilere dayandırdığını belirttiği haberinde 4 Kıbrıslı Türk’ün, KKTC polisi tarafından sorgulandığını savundu.
   Gazete haberinde ayrıca KKTC’de, son zamanlarda Güney Kıbrıs’tan av köpeği çalan ve daha sonra bunları kuzeyde satan çetelerin bulunduğunu da iddia etti. 
   Gazete, köpeklerin sahibinin, “Episkopi” (Piskobu-Yalova) polis karakolunun, Suçları Önleme Birimi ve iki toplumlu temas grubu Teknik Komitesi işbirliğiyle, geçtiğimiz Salı günü KKTC’ye gittiğini ve orada, yine iki toplumlu temas grubuyla uzlaşarak, çalınan köpeklerinden 9’unu “Angolem”de (Taşpınar) tespit ettiğini belirtti. 
   Söz konusu köpeklerin sahibine teslim edildiğini yazan gazete, bu köpeklerin daha sonra “Ay. Demet” sınır kapısında Rum Veterinerlik Dairesi tarafından kontrol edildiğini kaydetti. 
Gazete, iki toplumlu temas grubuna dayandırdığı bilgilerle, 4 Kıbrıslı Türk’ün sorgulandığını ayrıca 14 köpeğin daha bulunduğunu, bunların çalıntı olup olmadığının araştırılacağını iddia etti.  

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2018, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474