banner564

Türkiye’yi protesto ettiler

İsaak ve Solomu’nun 20’inci ölüm yıldönümünde ELAM üyesi teroristler Yunan bayraklarıyla sınıra yürüdü

Türkiye’yi protesto ettiler
banner598
 Sınır bölgesi Derinya’da 1996 yılında meydana gelen olaylarda hayatlarını kaybeden Tasos İsaak ve Solomos Solomu’nun 20’nci ölüm yıldönümü nedeniyle Yunan bayraklarıyla sınıra yürüyen ELAM terör örgütü üyeleri Türkiye aleyhtarı sloganlar attı.
   Alithia gazetesi anma etkinliğinin Paralimni’de Agios Dimitrios Kilisesi’nde İsaak ve Solomu için dualar okunmasıyla başladığını yazdı.
   Habere göre, kilisede konuşan Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu, Kıbrıs Rum tarafının, vatanı “güvenlik ve barış içinde, birlikte yaşama koşullarında yeniden birleştirecek” bir çözüm için çalıştığını söyledi.
   Kilisede okunan duaların ardından İsaak ve Solomu’nun mezarları başına gidilerek buraya çelenkler konulduğunu kaydeden gazete, Rum Hükümet yetkilileri, siyasi parti temsilcileri, spor ve gençlik örgütlerinin mezarlıkta hazır bulunduğunu belirtti.
   Gazete, pankart ve Yunan bayraklarıyla mezarlığa giden Isaak ve Solomu’yu Anma İnisiyatifi üyeleri, motosikletliler, ELAM ve spor kulüpleri üyelerinin slogan attıklarını kaydetti.
   Haberde, motosikletlilerin, Derinya barikatına giderek yoğun polis güvenlik önlemleri altında buraya çelenk bıraktığı da aktarıldı.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2016, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474