banner564

Umut verdi

Guterres ile Kahire’de görüşen Hristodulidis, Kıbrıs konusunda olumlu gelişmeler bekliyor

Umut verdi
banner598

  Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in, BM tarafından  ileriki günlerde açıklama yapılacağı konusunda iyimser olduğu belirtildi.

   Fileleftheros gazetesi, Hristodulidis’in, Kahire’deki uluslararası konferans çerçevesinde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile gerçekleştirdiği kısa görüşme sonrasında, iyimser gözüktüğünü yazdı. Gazete bu konudaki haberi “Şahsiyet Bulundu Açıklama Bekleniyor” başlığıyla verdi.
   Habere göre Hristodulidis, BM Genel Sekreteri’nin kendisine ilettiklerine atıfta bulunarak  ayrıntılara girmek veya BM adında konuşmak istememekle birlikte ileriki günlerde, özlü müzakerelerin 2017 yılında kaldığı yerden yeniden başlamasına ilişkin zeminin olup olmadığının görülmesi çabasının başlamasına yönelik açıklamaların yapılacağı konusunda iyimser olduğunu belirtti.
   Mevcut durumun, Kıbrıs’ın geleceği olamayacağını belirten Hristodulidis, yegâne hedeflerinin, BM kararları, AB ilke ve değerleri temelinde bir çözüm sağlanması olduğunu yineledi.
   Hristodulidis, çözümün; ülkenin bölünmüşlüğünü sonlandırması gerektiğini, bunun; bugün andıkları kişilere yönelik bir borç olduğunu da ifade etti.

Pile konusundan da bahsetti

   Pile konusunda varılan uzlaşma ve bölgede çalışmaların başlamasına ilişkin bir soru üzerine Hristodulidis, Türkiye ile de tartışma konusu olan bu konuda uzlaşma sağlanmasının önemli olduğunu belirtti.
   Hristodulidis çalışmaların bugün başlayacağını, esas istenilen unsurun, ara bölgenin statüsünün korunmasının garanti altına alınması olduğunu ifade etti.
   Yapılacak kalkınma içerisinde, Pile köyüne yardım edileceğini ifade eden Hristodulidis bunun  ayrıca kendilerinin bir iyi niyet göstergesi olduğunu düşündüğünü belirtti.
Hristodulidis, kabul edilen önerinin kendi önerileri olduğunu da savundu.
   Hristodulidis uzlaşmanın uluslararası toplumun desteğiyle de sağlandığını çünkü kendi çabalarına önemli bir desteğin de bulunduğunu ileri sürdü.   

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 7 ay Önce

Ne kibris gelismesi irtadogu yaniyor bu dsha baslangic

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473