banner564

Üreticiler tedirdin

Güney Kıbrıs pazarına hellime benzeyen bir ürünün girecek olması endişelere neden oldu

Üreticiler tedirdin
banner598
Rum pazarına Romanya ve Bulgaristan’dan hellime benzeyen peynir ürünlerinin girecek olmasının endişelere neden olduğu haber verildi.
    Politis gazetesi, haberinde, Romanya ve Bulgaristan’dan gelecek hellim “taklitlerinin” Rum piyasasında yerlerini almasının beklendiğini yazdı.
    Gazete, Rum peynir üreticilerinin, hellime benzeyen bu ürünlerin raflarda yerini alması için Rum süpermarket yetkilileriyle temasların kurulduğu haberi aldığını belirtti.
    Bulgar ve Romen peynir ürünlerinin hellimden daha ucuza satılacağı; bu durumun da Güney Kıbrıs’ta üretilen hellime bir darbe vuracağı değerlendirmesinde bulunan gazete, Rum Peynir Üreticileri Birliği Başkanı Yorgos Petru’nun, hellim gibi erimeden kızartılabilen bahsi geçen peynirlerin tadının ve adının farklı olduğu yönündeki açıklamasında da yer verdi.
    Bu tür ürünlerin, “green loumi”, “green cheese” gibi birçok isimle uzun zamandır Avrupa pazarlarında dolaştığını ve fiyatlarının da çok düşük olduğunu söyleyen Petru, “Kıbrıs” ürününün büyük bir rekabetle karşı karşıya kalacağına dikkati çekti.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2014, 03:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474