banner564

Uzlaşı istemiyorlar

Hristodulidis “Barbaros bölgeden gitmeden müzakere başlıklarının açılmasına rıza göstermeyiz” dedi

Uzlaşı istemiyorlar
banner598
    Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun son açıklamalarıyla ilgili olarak “Kıbrıs sorununun çözüm formülü yok” dedi. 
   Alithia “Önce Barbaros Ayrılır, Sonra Müzakere Başlıkları Açılır” başlıklı haberinde, Rum Yönetimi’nin, TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun, hidrokarbonların çözümden önce iki toplum tarafından müşterek yönetilmesini de içeren Kıbrıs sorununun çözüm formülüyle ilgili Atina’da söylediklerini reddettiğini yazdı.
   Hristodulidis, “Türkiye’nin 23 ve 24 numaralı müzakere başlıklarının açılamaması için somut gerekçeler var ancak Türkiye gerekli prosedürleri izlemiyor. Bu aşamada Barbaros’un varlığı nedeniyle Kıbrıs Cumhuriyeti’nin hiçbir başlığın açılmasına rıza göstermesi söz konusu değildir” dedi.      
   Hristodulidis, Avrupa Konseyi sonuç bildirgesiyle ilgili görüşmelerin Genel İşler Konseyi’nde yer alacağını ve bu görüşmelere Rum Dışişleri Bakanı’nın katılacağını söyledi. Rum sözcü, sonuç bildirgesinin Avrupa Konseyi’nde de benimseneceğini ve her devlet başkanının bildirgeyle ilgili tartışma açabileceğini anlattı.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2014, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473