banner564

‘Yanındayız’

“Sadece Karpaz değil, her karış toprak için mücadele veriyoruz” diyen Anastasiadis, kiliseyi bir kez daha duygulandırdı:

‘Yanındayız’
banner598
   Lanaka’da ‘Karpaz Yarımadasını talep ediyoruz’ adlı toplantıya katılan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis “mücadelemiz yalnız Karpaz veya Mağusa için değil, her karış toprağımız içindir” dedi. Anastasiadis’in bu sözleri karşısında bir kez daha duygulanan ve coşan Başpiskopos Hrisostomos “kilise olarak yanındayız ve korumak için kalkan olmaya hazırız”dedi.
   Alithia’nın “Her Karış Toprağımız İçin Mücadele” başlığıyla aktardığı habere göre, Anastasiadis, bütün Rum siyasi güçlerini, “mücadeleye el vermeye ve itirazların, siyasi oluşumların ve ideolojilerin üzerinde, adına vatan denilen daha büyük bir ideal olduğunu anlamaya” çağırdı.
   Habere göre, Anastasiadis, sözde “Akathu (Tatlısu) Belediye Meclisi” ve sözde “Karpaz bölgesi muhtarlık ve örgütleri” tarafından ortaklaşa düzenlenen “Karpaz’ı talep” mitinginde “Benim için, vatanı Türkleştirmeye sürükledi; işgal altındaki bir karış toprağın bile kurtarılmasına izin vermedi; işgal ordusunun varlığıyla elindekileri tutmaya devam etmesine ve Helenizm’in geriye kalanını da tehdit etmeyi sürdürmesine müsaade etti diye yazılmasını istemem” dedi.
   Anastasiadis, AB üyeliğinin “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kurulmasından beri belki en önemli başarı olduğu” görüşünü ortaya koyarak, “Çünkü Avrupa ilke ve değerleri temelinde, insan hakları ve müktesebat temelinde konuşabiliyoruz” ifadesini kullandı.
    Başpiskopos Hrisostomos’un da mitingde Rum Ortodoks Kilisesi’nin ve Rum halkının, Anastasiadis’i destekleyeceğini, koruyacağını ve önünde kalkan olacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2015, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474