banner564

Yeni senaryolar

Türkiye’nin, Noble Energy şirketine baskı yaptığı iddia edildi

Yeni senaryolar
banner598
 Rum basınında dün yer alan bir haberde “Türkiye’nin Noble Energy şirketine baskı yaptığı, Rum kesiminin ise strateji ve kararsızlık arasında bulunduğu” iddia edildi.

  “Noble Energy şirketi ve dolaylı olarak da İsrail’e yönelik Türk baskısının hedefinin, siyasi olduğu kadar ekonomik de olduğunu” öne süren Politis Gazetesi, Türkiye’nin İsrail’in Leviathan parselinden, boru hattı inşa edilmesi vasıtasıyla, ülke içi ihtiyaçlar için bazı miktarlar sağlaması halinde, düşük bir enerji maliyeti elde edeceğini, aynı zamanda endüstrilerini çok daha rekabetçi bir hale getireceğini bildirdi.
   Gazete, Noble Energy şirketinin, tek yanlı olarak ilan edilen Rum Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki (MEB) 12’inci parselde gerçekleştirdiği 2’inci araştırma sondajının akabinde, doğal gazdan yararlanılması konusunda, hükümet stratejisinde bir gerileme yaşandığını kaydetti.

   Gazete, parseldeki doğal gaz yataklarının şirket tarafından 7’den 4 milyar ayak küp’e indirgenmesinin; başlangıçtaki hedef olan ve yalnızca Rum doğal gazıyla çalışacak olan bir terminal inşa edilmesinin hayata geçirilmesiyle ilgili çalışmaların başlamasında engelleyici olduğunu da belirtti.
   Bir önceki ve şimdiki hükümetin alternatif planlara sahip olmamasına bağlı olarak, hükümet stratejisinde gerileme yaşanmasının bir noktaya kadar beklenen bir şey olduğu değerlendirmesini yapan gazete, Noble Energy şirketinin, 12’inci parseldeki doğal gaz miktarlarıyla ilgili açıklamasından dört ay sonra bile, hükümetin kararsızlığının sürmesinin, herhangi bir bahanesi olmadığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2014, 05:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473