banner564

Yine öndeyiz

İlk gün Derinya kapısından 98 Türk güneye, 70 Rum da kuzeye geçti

Yine öndeyiz
banner598

Alithia gazetesi, Rum polisinin verilerine dayanarak Derinya kapısından ilk gün 98 Kıbrıslı Türk’ün güneye geçtiğini yazdı. Ayrıca 67 yabancı, 79 da araç güneye geçti. 

Habere göre Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye ise 70 Kıbrıslı Rum, 138 yabancı ve 100 araç geçiş yaptı. 
Gazete yürüyerek KKTC’ye geçen Kıbrıslı Rum yayaların kaydedilmediğini sadece kimliklerinin kontrol edildiğini de belirtti. 
   Bu arada Derinya Belediye Başkanı Andros Karayiannis, sınır kapılarının açılmasıyla sınırlı kalmayacaklarını, Kıbrıs sorununun çözümü için müzakerelerin yeniden başlamasını talep edeceklerini belirtti. 
   Alithia gazetesine açıklamalarda bulunan Derinya Belediye Başkanı Andros Karayiannis, Derinya sınır kapısındaki geçişlerin normal şekilde gerçekleştiğini söyledi. 
    Karayiannis, Derinya sınır kapısının geçişlere açılacağı gün, vatandaşların buna olumlu yanıt verdiğini, sabahın erken saatlerinde bölgeye giderek, kapının geçişlere açılmasını beklediğini ifade etti. 
   Aşağı Derinya’da bulunan evlerini veya KKTC’ye yönelik 3 km’lik yolu görmek için, geçen birçok insanın bulunduğuna da dikkat çeken Karayiannis, insanların 44 yıldır “harabe olan evlerini” gördüğünü, ağladıklarını ve fotoğraf çektiklerini de savundu.
    Karayiannis, yeteri kadar Kıbrıslı Türk’ün de Derinya’da alış veriş yaptığını, yürüyerek geçen Kıbrıslı Türklerin yorgunluk nedeniyle, KKTC’ye giden Kıbrıs Rum araçlarını durduklarını söyledi. 
Derinya sınır kapısının faaliyete geçmesinin ardından, Aşağı Derinya’da ve geçiş kapısına çok yakın olan “Ayius Timotheo ve Mavra” Kilisesi’nin de faaliyete geçmesini talep edeceklerini söyleyen Karayiannis, KKTC’deki sınır kapısına yakın alandaki çalışmaların sorulması üzerine, park alanının yapılacağını belitti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474