banner564

‘Zaman faktörü önemli’

Rum hükümeti enerjide ara çözüm konusunda yapılan tekliflerden memnun değil

‘Zaman faktörü önemli’
banner598
    Rum Hükümeti’nin Güney Kıbrıs’ın kendi doğal gazını elde edene kadar ucuz elektrik üretimi için yurt dışından doğal gaz tedarik etmeyi planladığı “ara çözüm” olarak adlandırılan prosedür çerçevesinde yapılan tekliflerden memnun kalmadığı haber verildi. 
   Politis gazetesi, hükümetin bir taraftan ara çözüm çerçevesinde iki teklif sahibine teklifleri çıkarlara uygun olmadığı için “hayır” demeyi istediğini, diğer taraftansa var olan istişare köprülerini yıkmak istemediğini yazdı. 
    Gazete Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis liderliğindeki yetkili birimlerin katıldığı  toplantının ardından en muhtemel seçenek olarak ihalenin üç ay daha uzatılmasının ve yeni zaman takviminin 1 Şubat tarihinde başlamasının gündeme getirildiğini kaydetti. Üçüncü bir uzatmanın söz konusu olduğunu belirterek, prosedürün neredeyse bir yılı doldurmak üzere olduğuna dikkat çeken gazete, bu durumun, Rum Devlet Doğalgaz İşletmesi’nin (DEFA) ellerindeki önerileri reddetme ya da kabul etme güçlüğünü ve hükümetin elektrik üretiminde doğalgaz kullanımıyla ilgili elinde kayda değer bir alternatif çözüm bulunmadığının göstergesi olduğunu savundu. 
   Prosedürün dolaylı olarak da uzatılabileceğinden söz eden gazete,  Bakanlar Kurulu toplantısında (ara çözüm için teklif veren) M&M şirketinin “tercih edilen seçenek” olarak tayin edilmesi konusunda ilgili organa bilgi verilmesinin beklendiğini yazdı. Böyle bir durumda iki tarafın nihai anlaşma için müzakerelere başlaması gerekeceğini aktaran gazete, bunun hükümete, Afrodit yatağındaki doğalgazın kullanımının hızlandırılması yönünde diğer seçeneklerini incelemesi, ayrıca daha iyi bir fiyat konusunda müzakerelerde bulunması için zaman kazandıracağını da yazdı.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2015, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474