banner564

1 Ağustos ziyaretleri

Tümgeneral Yıldırım; Cumhurbaşkanı Akıncı, Meclis Başkanı Siber ve Başbakan Özgürgün tarafından ayrı ayrı kabul edildi

1 Ağustos ziyaretleri
banner598
Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım dün; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından ayrı ayrı kabul edildi.
Yapılan açıklamaya göre, GKK’nın 41’inci, TMT’nin 59’uncu ve Kıbrıs’ın fethinin 446’ncı yıldönümünün kutlanacağı 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen ziyarette, Yıldırım’a GKK’ya bağlı birlik komutanları da eşlik etti. 


Yıldırım: GKK, KKTC’nin teminatı
Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım ziyaretlerindeki konuşmasında, GKK’nın KKTC’nin varlığının en büyük teminatı olduğunu belirtti. Yıldırım, GKK’nın 41’inci, TMT’nin 59’uncu ve Kıbrıs’ın fethinin 446’ncı yıldönümünü kutladı. 
Halkın güvenliğini sağlama ile devam ettirmeye kararlı ve azimli olduklarını söyleyen Yıldırım, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin orduyu güçlendirme çabasından hiç vazgeçmediğini belirtti. Yıldırım, barışın teminatı olduklarını, bunu sağlamak için de güçlü olmaları gerektiğini dile getirerek, bu yöndeki çalışmalara devam edeceklerini kaydetti. 

Siber: Halkımız orduya güveniyor
Komutanları kabulünde Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, GKK’nın 41’inci, TMT’nin 59’uncu ve Kıbrıs’ın fethinin 446’ncı yıldönümünü kutladı.
Kurumlar arası işbirliğinin toplumu ileri taşıyacağını söyleyen Siber, işbirliği ve uyum içinde, insanı merkeze koyarak çalışılırsa, her türlü zorluğun üstesinden gelinip, başarıya ulaşılabileceğini belirtti. 
Uzlaşmazlıkların barışla çözülmesinden yana olduklarını dile getiren Siber, ancak dünyada savaşlar ve göçlerin sürdüğünü belirtti. 
Güvenliğin önemine işaret eden Siber, halkın orduya güvendiğini ve Türkiye’nin garantörlüğünün devamından yana olduğunu söyledi. 

Özgürgün: KKTC’nin yüz akı
Başbakan Hüseyin Özgürgün ise komutanları kabulünde kurulduğu 1976 yılından beri en zor koşullarda görev yapan GKK’nın, KKTC’nin yüz akı olmaya devam eden önemli bir kurum olduğunu söyledi.
Kara ve deniz olmak üzere iç ve dış güvenliği sağlamakta olan GKK’nın çok önemli bir görev yürüttüğünü belirten Özgürgün, 1 Ağustos 1958 ile 1976 tarihlerinin Kıbrıs Türk halkının var oluşunda dönüm noktaları olduğunu kaydetti.
GKK, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Polis Genel Müdürlüğü ve geriye kalan diğer kurumların özellikle Kıbrıs sorununun gündemde olup olmadığına bakmaksızın başarılı görevler yürütmekte olduklarını belirten Özgürgün, bu kapsamda 1 Ağustos’u bir kez daha sevinçle kutladıklarını ifade etti.

GKK’nın 41’inci, TMT’nin 59’uncu ve Kıbrıs’ın fethinin 446’ncı yıl dönümü etkinliklerle kutlanacak

1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı etkinlikleri



     1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı çerçevesinde Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 41’inci, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 59’uncu ve Kıbrıs’ın fethinin 446’nci yıl dönümü etkinliklerle kutlanacak. Bu kapsamda, bugün mukavemet koşusu yapılacak.
     Boğazköy’de saat 08.00’de başlayacak 16 kilometrelik mukavemet yol koşusu, TMT Mücahitler Derneği önünde tamamlanacak, dereceye giren sporculara ödülleri TMT Mücahitler Derneği binasında, saat 10.15’te verilecek. 
     Lefkoşa ve bütün ilçe merkezlerindeki Atatürk Anıtlarında saat 09.30’da, Lefkoşa Şehitler Anıtı’nda saat 10.00’da, Cumhuriyet Parkı Anıtı’nda saat 12.00’de çelenk sunma törenleri icra edilecek. 
     Bu akşam 20.00’de ise Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Boğazköy’de bulunan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı karargah bahçesinde, 2’nci Piyade Alay Komutanlığı tarafından Güzelyurt Zafer Gazinosu’nda, 4’üncü Piyade Alay Komutanlığı tarafından Gülseren Askeri Gazinosu’nda, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluş yıl dönümü resepsiyonu düzenlenecek. 

Denktaş: 1 Ağustos önemli bir tarih

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Toplumsal Direniş Bayramı olarak kutlanan 1 Ağustos’un, farklı dönemlerde Kıbrıs Türkü’nün kaderini tayin eden önemli gün olduğunu belirtti.
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs’ın Osmanlılar tarafından fethinin 446’ncı, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) kuruluşunun 59’uncu ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın (GKK) kuruluşunun 41’inci yıl dönümü nedeniyle yayımladığı 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı masajında, bu üç önemli günün yıl dönümünün gururla kutlandığını kaydetti.
Denktaş açıklamasının devamında şunları aktardı, “Bugünü Toplumsal Direniş Bayramı olarak kutlamamızı sağlayan, özgürlük ve kurtuluş mücadelesi sırasında şehit düşen şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimizi saygı ile selamlıyor, Güvenlik Kuvvetlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Toplumsal Direniş Bayramımız kutlu olsun!”


Oğuz: Devlet yüceltilecek

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Dursun Oğuz, Kıbrıs’ın fethinin 446’ncı, Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT)’nin kuruluşunun 59’uncu ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın (GKK) kuruluşunun 41’inci yıldönümünü kutladı.
Oğuz, partisi adına yayınladığı 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı mesajında, 1 Ağustos’un Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda özgürce, eşitlik temelinde ve güven içinde mutlu yaşaması için başlatılan ve yıllarca fedakârlıklarla sürdürülen şanlı mücadelesinin destanı olduğunu belirtti.

Ataoğlu: Tarihimize ışık tutuyor

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.
Bakan Ataoğlu yayınladığı mesajda, bu tarihi günün, Kıbrıs Türkü’nün mücadele tarihine ışık tuttuğunu kaydetti.
Ataoğlu, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı’nın Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda özgürce, eşitlik temelinde, güvenlik içinde ve mutlu yaşaması için başlatılan mücadelelerin sonucunda oluştuğunu söyledi.
Kıbrıslı Türklerin çok zor koşullardan geçerek bu günlere geldiğinin unutulmamasını isteyen Ataoğlu, “Toplumsal birlik ve beraberliğimizi hiç kaybetmeden çalışmaya devam etmeliyiz. İnanıyorum ki, el birliğiyle çalışarak ve dayanışmamızı da artırarak daha da güzel günlere kavuşacağız” dedi.

Kimler mesaj yayınladı?

KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Esen Ömürlü, Mücahit Komutanlar Derneği Başkanı GözkamaşErgüneş, Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Başkan Mehmet Salih Direktör, Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN), Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) Genel Başkanı BurayBüsküvütçü, Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu, Türk Birliği Dayanışma Derneği (TBDD), Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, KKTC’yi Koruma Derneği Başkanı Hatice Özler Şahin, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle ayrı ayrı mesaj yayınladı


TMT Mensubu İncirli hayatını kaybetti


Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora, TMT ve mücahit saflarında takım komutanı, bölük muavini ve III. Tabur Karargâhı’nda Dal IV görevinde Kıbrıs davasına katkıda bulunan Çağlar İncirli’nin yaşamını yitirmesinden üzüntü duyduklarını belirtti. 
Yaptığı yazılı açıklamada, “Bugünkü varlığımızı, fedakârlıklarda bulunan gözü pek kahramanlarımıza borçlu olduğumuz unutulmamalıdır” ifadelerini kullanan Bora, İncirli’ye rahmet, ailesine başsağlığı diledi. 

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2017, 06:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473