banner564

1 ay ceza aldı

İç çamaşırına sakladığı 2 gram uyuşturucu ile Ercan’dan giriş yaptığı esnada yakalanan Kemal Tutan’a, miktar az olunca kısa süreli hapislik verildi

1 ay ceza aldı
banner598
Kuzey Kıbrıs’a 19 Kasım 2016 tarihinde Ercan Havalimanı’ndan giriş yaptığı esnada narkotik dedektör köpeği Zeyna’nın tepki vermesi üzerine iç çamaşırına gizlediği 2 gram uyuşturucu maddeyle yakalanan sanık Kemal Tutan hakkındaki dava dün karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık hapse mahkûm edildi. Başkan Ömer Güran, Yargıç Gökhan Asafoğulları ve Yargıç Meltem Dündar’dan oluşan heyet, sanığın üzerinde bulunan uyuşturucu miktarının türünü, az oluşunu göz önünde bulundurarak kısa süreli hapis vermeyi uygun gördü.
Sanık hakkında verilen kararda olgulara değinildi. 
KKTC’ye 19 Kasım tarihinde gelen ve Ercan Havaalanı’nda giriş işlemleri yapan zanlının üzerinde narkotik detektör köpeği Zeyna’nın tepki vermesi ile arama yapıldığı, iç çamaşırında 2 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğu belirtildi. 

1 ay hapisle kurtuldu
Mahkeme Başkanı Ömer Güran, uyuşturucu suçlarının yaygınlığına dikkati çekerek, sanığı ceza verirken toplum menfaatinin göz önünde bulundurduklarını dile getirdi. 
Güran, mahkemelerin gündemini en fazla eden suçların uyuşturucu suçları olduğuna da vurgu yaparak, bu tür suçlara hapis cezası dışında bir ceza verilemeyeceğini söyledi. 
Sanık hakkında karar verirken uyuşturucu madde miktarı, ithal amacı gibi unsurları değerlendirdiklerini kaydeden Güran, sanığın uyuşturucu maddeyi ticari amaçlı değil kendi kullanımı için ithal ettiğinin görüldüğünü ifade etti. Güran, tüm olguları değerlendirdikten sonra sanığı “uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu” suçundan" 1 ay hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2016, 08:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474