banner564

100’üncü günde  bombalar patladı

Bakanlar Kurulu, dokunulmazlıkların kaldırılması, Nereden Buldun Yasası’nın hayata geçmesi yönünde karar üretti

100’üncü günde  bombalar patladı
banner598

 İktidardaki 100’üncü gününü dolduran Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Halkın Partisi (HP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ve Demokrat Parti (DP) dörtlü koalisyon hükümeti dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında dokunulmazlıkların kaldırılması, Nereden Buldun Yasası’nın hayata geçmesi yönünde karar üretti… ‘Beklenmedik’ kurul toplantısında alınan kararları Dışişleri Bakanı Kudret Özersay açıkladı.

Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre; Başsavcılık’tan gelen yazı üzerine UBP Milletvekili Aytaç Çaluda’nın dokunulmazlığının kaldırılması için girişim başlatılıyor. Bu konuda Meclis’teki salt çoğunluğun yeterli olacağı belirtilirken, UBP lideri Hüseyn Özgürgün’le ilgili mali soruşturmanın da son aşamaya geldiği haber verildi. 

Liderle bu akşam Diyalog TV’de
Koalisyonu oluşturan 4 parti lideri bu akşam saat 20.00’de Diyalog TV’de canlı yayınlanacak programda hükümetin ilk 100 günde yaptıklarını halka anlatacak… 
Programa; CTP Genel Başkanı ve Başbakan Tufan Erhürman, HP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, TDP Genel Başkanı ve Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş katılacak.

İTÜ’nün Yenieranköy’deki arazi sözleşmesi iptal edildi
Öte yandan Bakanlar Kurulu sözcüsü Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, dün yaklaşık 2 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basına yaptığı açıklamada alınan bazı kararları açıkladı
Özersay, İstanbul Teknik Üniversitesi’ne (İTÜ) Yenierenköy’de 600 dönüm civarında arazi tahsis edilmesini mümkün kılan sözleşmeyi iptal kararı alındığını açıkladı. 
Özersay, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin sözleşmedeki şartları, yükümlülükleri yerine getirmediğini tespit ettiklerini belirterek, sözleşmenin iptal işlemlerini başlatma kararı aldıklarını söyledi. 
Özersay, bu durumun Gazimağusa’daki kampus bölgesi için geçerli olmadığını vurguladı. 

Dokunulmazlık konusu ele alındı…
Özersay, Bakanlar Kurulu’nda dün rutin bazı kararlar yanında dokunulmazlıklar konusunun da ele alındığına dikkat çekerek, dokunulmazlıklarla ilgili olarak hali hazırda Başsavcılık tarafından Cumhuriyet Meclisi’ne gönderilmiş dokunulmazlık talebi bulunduğunu anımsattı. 
Gerek bu talep, gerekse bundan sonra savcılık tarafından Cumhuriyet Meclisi’ne gönderilebilecek herhangi bir başka dokunulmazlığı kaldırma talebiyle ilgili hükümetin kararlılığının devam ettiğini ifade eden Kudret Özersay, dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında hükümetin kararlılığının devam ettiğinin teyit edildiğini söyledi. 
Özersay, önümüzdeki dönemde koalisyon protokolü ve hükümet programında da yazdığı gibi, bu konularda savcılık kanalıyla dokunulmazlığının kaldırılması talebi gelmesi durumunda hükümetin bu dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde iradesinin devam ettiğini, bunun kamuoyu tarafından bilinmesini istediklerini vurguladı. Özersay, Cumhuriyet Meclisi’ne bu yönde yazıların gitmeye başladığını da anımsattı. 

“Nerden buldun?” ve “kamu reformu” 
Bakanlar Kurulu’nun dün ayrıca, bir sonraki toplantıda “Nereden Buldun Yasa Tasarısı” ile “Kamu Reformu Yasa Tasarısı”nı ele alma kararı aldığını ifade eden Özersay, Bakanlar Kurulu’nun bir sonraki toplantıda bu iki yasa tasarısını değerlendirerek, üzerinde uzlaşmaya varması halinde Meclis Genel Kurulu’na sevk etme kararı aldığını sözlerine ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2018, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474