banner564

10’ar bin lira ödediler

Yaklaşık 3 buçuk kilo ağırlığında Bonzai türü uyuşturucu madde tasarrufu suçlaması ile tutuklu bulunan zanlılar, teminata bağlandı

10’ar bin lira ödediler
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 14 Ocak 2015 tarihinde Narkotik Şube Ekiplerinin operasyonu sonucunda 3 buçuk kilo ağırlığında “Sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde tasarrufu suçlaması ile tutuklanan zanlılar Mesut Yiğit, Güven Taşoğlu, İsa Taş, Adem Taş ve Adem Öğünç dün teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Yargıç Ayşen Toroslu’nun huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis çavuşu Ali Gürkut, zanlılar aleyhinde 14 Ocak 2015 tarihinde başlatılan “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçu ile ilgili soruşturmanın tamamlandığını söyledi.  Zanlıların davalarını kabul etmediklerini belirten Gürkut, uygun bir teminat ile zanlıların davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmalarını talep etti. Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Ayşen Toroslu, meselenin ciddi bir mesele olduğunun altını çizerek zanlıların davalarında hazır bulunmalarını sağlamak için etkin teminat şartlarının gerekli olduğunu söyledi  Yargıç Ayşen Toroslu, zanlıların 10’ar bin TL nakdi kefalet ve KKTC vatandaşı muteber 3’er kefilin 50’şer bin TL’lik şahsi kefaletleri şartı ile serbest bırakılmalarını emretti. Ayşen Toroslu ayrıca zanlıların haftada bir en yakın polis karakolula ıspat-ı vücutda bulunmalarına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2015, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474