banner564

Hidayet 2 yıl hapis yatacak

Çalıştığı şirketi 40 bin TL dolandırmakla suçlanan pazarlamacı Hidayet Goncaoğlu, defalarca pişmanlık getirdi, ama cezadan kurtulmadı

Hidayet 2 yıl hapis yatacak
banner598
Zorkun TAŞER

Pazarlamacı olarak çalıştığı işyerinden ürünleri satıp sahte fatura düzenleyerek 40 bin TL çaldığı gerekçesi ile Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne yargılanan sanık Hidayet Goncaoğlu hakkındaki dava dün karara bağlandı. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay huzurunda görüşülen davada sanık oy birliği ile 2 yıl hapse mahkum edildi.
Kararı okuyan Yargıç Esendağlı, sanığın Kasım 2009 -Temmuz 2010 tarihleri arasında pazarlamacı olarak çalıştığı Sansel Ltd 'de ait ürünleri askeri kantin ve marketlere sattığını, ürünlerin karşılığı olan 40 bin TL’yi sahte fatura düzenleyerek çaldığını söyledi.  Esendağlı, sanığın hırsızlık suçunu sahte evrak düzenleyip muhasebeye vererek işlediğini belirterek, sanık aleyhine getirilen 39 davadan 4 yıl sonra yargı huzuruna çıktığını, bu süre içerisinde işyerinin zararının tazmin edilmediğini söyledi. 

“Güveni sarstı”
Esendağlı, sanığın işlediği suçların işçi ve işveren arasındaki güveni sarstığını, kamu menfaati açısından olumsuz etkileri olduğunu belirterek, sanığa hürriyeti bağlayıcı ceza vermeyi uygun gördüklerini dile getirdi. Esendağlı, sanığı oy birliği ile 2 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2015, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474