banner564

“15 Kasım’da açılabilir”

Bakan Taçoy, Kartal Belediyesi tarafından Ercan çemberine yaptırılan Rauf Raif Denktaş heykelinin çalışmalarını inceledi

“15 Kasım’da açılabilir”
banner598
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Ercan Havaalanı’nın önündeki çembere dikilecek Rauf Raif Denktaş heykelinin KKTC’nin 31’nci kuruluş yıldönümü olan 15 Kasım’da açılabilmesi için çalışıldığını kaydetti.
Taçoy ve beraberindeki heyet bugün heykelin dikeleceği Ercan Çemberi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi ve müteahhitten bilgi aldı.
Hasan Taçoy, Rauf Raif Denktaş heykelinin Esentepe’nin merhum Belediye Başkanı Erdal Barut’un girişimiyle Kartal Belediyesi tarafından yapıldığını anımsattı.
Taçoy, Esentepe’ye dikilmesine karar verilen heykelin, yer sıkıntısı nedeniyle Ercan Havaalanı ile Yonca Kavşağını arasındaki “Rauf Raif Denktaş Bulvarı” üzerindeki çembere dikilmesine karar verildiğini belirtti.
Söz konusu çemberin “Rauf Raif Denktaş Çemberi” olarak bilindiğini ve Karayolları Dairesi’ne ait olduğunu söyleyen Bakan Taçoy, gerekli tüm izinlerin alındığını belirtti.

İtfaiyeyi de ziyaret etti
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy bugün ayrıca Sivil Havacılık Dairesi İtfaiye Şube Amirliği’nin denetlenmesi ve eksikliklerinin raporlanması konusunda Türkiye’den gelen heyetle bir araya geldi.
Ercan Havaalanı’ndaki Sivil Havacılık Dairesi İtfaiye Şube Amirliği’nde gerçekleşen görüşme öncesinde basına açıklama yapan Taçoy, 76’ncı ölüm yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla andıklarını belirterek, Atatürk’ün “İstikbal göklerdir” sözüne atıfta bulundu ve modern havacılık hizmetlerinin önemine işaret etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2014, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473